Siden jeg selv alltid er hakket for sent ute, prøver jeg meg på min egen quiz:

1) En tittel plasserer ham på stranden, men navnet forbindes mer med Josef, dog ikke Marias.

2) Tegn vekker død til liv og en hendelse forandres gjennom tre bøker, kritikken kunne virke som misunnelse, men hadde han ikke et poeng?

3) Bryting og bjørner og en tur til Lillehammer, elsket av mange og igjen aktuell.

4) Afrikafareren, nylig i media for annet enn sin operaelskende helt

5) En av litteraturhistoriens mest berømte og elskede kvinnelige heltinner har plutselig fått en ny ’giv’ i denne romanen fra 2009

6) En tenner en brann for å gi sin ’far’ en sjanse, men det viser seg å bli hans livs prosjekt, byen blir igjen aktuelt 19 år eller 200 år senere når tårnet reises på ny

7) Husene blir vasket og en bok skrives i hemmelighet, men er livet virkelig så ’svart og hvitt’ som noen skal ha det til?

8) Mens del en dreier seg rundt musikken og spørsmålene etter en forsvinning, ligner del to mer en sør-amerikansk krim basert rundt tilbakeblikk fra forhørsrommet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jane Austen er så nært så nært, men ikke helt. Tenker på boken der de fem unge frøknene får overnaturlig besøk mens historien er overraskende lik.

Men Ken Follett er selvsagt helt riktig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

5) Karen Blixen i Hege Duckerts "Mitt grådige hjerte" 6) Havets katedral? Av Ildefonso Falcones?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var dessverre to x bom. Så vidt jeg kan se har aldri Mitt grådige hjerte blitt filmatisert. Og Havets Katedral er bare en, ikke to bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rust er riktig. Gir noen hint på de to siste:

5 'Heltinnens' historie ble sist filmatisert i 2005, men det er nok versjonen fra 1995 som er mest populær (hos mange på grunn av en mann og et vann). I denne boken tillegges hennes historie en ny genre man kanskje ikke helt ville forventet.

6 Den første av de to bøkene kom i 1989 og var et brudd med forfatterens spenningsromaner, i 2007 kom 'oppfølgeren' hvor en by og en katedral er det som binder de to historiene sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

8: Pedro Carmona-Alvarez, Rust (?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

So far so good! Nummer to inneholder også et lite stykke Tegn til kjærlighet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

7: Barnepiken av Kathryn Stockett?

Har ikke lest boka selv da, men har hørt om den! Og beskrivelsen passer godt :).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er absolutt en bok du bør lese, god historie med en litt bitter bismak av at for mange var dette virkeligheten for ikke lenge siden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har veldig lyst til å lese den! Boka er reservert på biblioteket, så det er bare å vente på at den blir ledig :) Kan nok ta et par måneder men.. Får bare lese noe annet i mellomtiden ^^ Bør ikke bli så vanskelig..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2 Kjærstads bøker om "Wergeland"

3 John Irving

4 Henning Mankell

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ai, vrine saker dette. Men har eit forslag på nr. 1: Kafka (on the Beach), Murakami. (Og etternamnet til Josef er ...K, kort og godt).

Men resten må overlatast til ekspertisen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjersti