En ny quiz, for de som måtte være interessert, forhåpentligvis med noen vanskelige spørsmål, og ikke altfor kryptiske pseudo-rebuser som ledetrådet.

1: Amerikansk forfatter. Etternavnet hans er det samme som han som spilte bass i The Beatles. Har bl.a. utgitt en roman som nylig ble filmatisert; denne romanen synes å være svært populær blant mange av Bokelskerne. Hva heter forfatteren.

2: Hvilken roman: det siste ordet i tittelen svarer til det man gjerne omtales som dersom man legges inn på sykehus. Den første delen av tittelen er ”Den”, samt et annet ord, der første bokstav er "e". Romanen er filmatisert, med den alltid like eventyrlig vakre Juliette Binoche i en av de sentrale rollene. Hva heter romanen?

3: Svensk forfatter som omtales i flere av Knausgårds Min kamp-bøker; han var (evt. er) åpenbart en av Knausgårds litterære forbilder. Har skrevet romaner, dikt, skuespill, laget et par filmer, og regisserte teater. Et par av romanene hans, og et utvalg av hans dikt, er oversatt til norsk. Navnet hans er veldig likt, men ikke helt likt, navnet på en svensk kriminalforfatter som, p.t., er en av verdens mest populære forfattere. Hva heter forfatteren.

4: På baksiden av min utgave av denne romanen står det: ”Gjennom en arbeiderfamilie i Halden skildrer forfatteren samfunnsutviklingen i Norge fra krigen og frem til EF-avstemningen 25. september 1972.” Fornavnet på forfatteren er det motsatte av natt. Deler av romanens tittel inngår i sitatet over. Hva heter forfatteren og romanen.

5: Dansk poet. Vant Nordisk råds litteraturpris 36 år etter at Tarjei Vesaas vant den. Et dikt i den samlingen (som også har blitt oversatt til norsk) som han ble tildelt prisen for lyder slik:

Jeg ville ønske, du aldrig var kommet / så natten heller aldri var gået. / Og jeg ville ønske, du ikke var blevet / så morgenen heller aldrig var kommet. / Jeg ville ønske, det aldrig blev sommer, så sommeren alltid var på vej.

Hva heter denne poeten?

6: Etternavnet på denne forfatteren tilsvarer det norske ordet for ett av kjønnene. Fornavnet begynner på ”T”. Han skrev bl.a. en roman om en komponist som hadde fornavnet Adrian; romanen fortelles av dr. Serenus Zeitblom. Hva heter forfatteren og romanen?

7: Forfatteren er egentlig polsk, en av hans mest kjente romaner finner møter vi en som heter Marlow. Denne romanen var forelegget for en kjent film av Francis Ford Coppola (selv om filmens handling på mange måter avviker sterkt fra romanforelegget). Hvilket navn er forfatteren kjent under?

8: Norsk poet, som også bl.a. har oversatt et stort utvalg av Paul Celans dikt til norsk . Et av hans dikt lyder slik: ”i fotballens verden er fotballen / rund / jeg er rasshølet som tar mannen / ikke ballen / sånn er det å snakke, Bertolt”. Fornavnet hans er ”Øyvind”, hva er etternavnet?

9: Engelsk, kvinnelig forfatter, som i en film, for noen år siden, ble fremstilt av Nicole Kidman. En av hennes mest kjente romaner begynner slik: ”Mrs. Dalloway said she would buy the flowers herself.” Hva heter denne forfatteren?

10: De fleste av romanene til denne forfatteren foregår i Østerrike. Han skriver veldig lange setninger, mange komma, få punktum. En av romanene begynner slik: ”I paviljong Hermann på sykehuset Baumgartnerhöhe i Wien la i nittenhundreogsyvogseksti en av de utrettelig virksomme ordenssøstrene min nylig utkomne Verstörung på sengen til meg, en bok jeg hadde skrevet året før i ru de la croix 60 i Brussel, men jeg orket ikke ta den opp fordi jeg først et par minutter tidligere var våknet opp av den flere timer lange narkosen som legene hadde gitt meg for å kunne skjære opp halsen min og operer bort en nevestor tumor fra brystkassen.” Mange norske forfattere, deriblant Tomas Espedal, har vært svært influert av denne forfatterens stil. Hva heter forfatteren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg kom tuslende for sent inn ser jeg, men artig å se spørsmålene og prøve å gjette før man får servert svarene på sølvfat under her likevel av de som virkelig har peiling. Flott med quiz, og hurra for dere som pønsker ut og lager! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig er det for fint vær nå til å holde på med quiz.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt enklare quiz i dag =)

1: Cormac McCarthy

5: ? Nordbrandt

6: Thomas Mann - Doktor Faustus

8: Berg

9: Virginia Woolf

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På 5 er fornanvet "Henrik", og etternavnet det du oppgir. De andre forslagene er også rette. Bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innom, pause, og oppdagar ny quiz. Lucky man am I. Har nokre forslag:

1 Cormac McCarthy (ikkje heilt likt McCartney, men med litt godvilje...) 2 Den engelske pasienten (nydeleg film) 3 Stieg Larsson (der er ein variasjon i antal s'ar og e i fornamnet utan at eg hugsar detaljar no) 4 er jo Solstad, men boka ? Kanskje 25.sept plassen.. 7 Joseph Conrad 8 Øyvind Berg 9 Virginia Woolf 10 Thomas Bernhard (trur eg)

Nr 5 og 6 lar eg stå ope

And that completes the votes of the western jury

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ad 1: Glemte å skrive "nesten" i spørsmålet, men ditt svar er selvsagt rett. Ad 3: Han krimtypen heter "Stieg", han jeg hadde i tankene heter "Stig", men ellers er det rett. Alle de andre svarene dine er korrekte. Det ser ut som om du er overkvalifisert for dette. Dine svar + svarene til Olav Taklo gjør at quizzen (eller skal det være quizen?) er besvart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpEirin EftevandMcHempettSolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljerubbelDagfinn JakobsenMette-MLene Andresen