Enig Anja, denne nettsida er utruleg inspirerande på fleire måtar. For det første motiverar den meg til å lese meir bøker, sidan eg synes det er svært artig å kunne kryssa av "har lest" når eg er ferdig med ei bok. Det er ei av dei små gledene i kvardagen som gjer den hakket meir morosam ;)

Vidare synes eg det er utrulig interessant å kunne diskutere bøker med andre bokelskere. Få anbefalingar, gi anbefalingar tilbake, oppdage nye sider med bøker ein har lese, ja også i ny og ne krangle litt med håplause kverulantar.

Eg har også byrja å bli meir merksam på setningar, sidan eg stadig vekk er på utkikk etter nye gode sitater eg kan kople til bøkene eg les.

Også eg har fått svært mange gode anbefalingar frå andre bokelskarar. Fosse og Paasilinna, som du var inne på, er blant desse, ja også nemnte jo du Umberto Eco her om dagen, som eg så smått har byrja på no, ikkje dum han.

Det er også fleire genrer som har åpna seg for meg på ein ny måte. Skodespel og lyrikk, var to genrer eg ikkje hadde vore så mykje borti før, men som eg no lese til stadighet.

Eg har også fått eit nytt syn på grafiske romanar, og funne ut at teikna litteratur er meir enn Pondus og Nemi (sjølv om eg er glad i desse og). Sandman, Bone og Preacher er tre av dei mest fengjande seriane eg har vore bort i, og desse hadde eg nok ikkje oppdaga utan denne nettsida.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

For det første motiverar den meg til å lese meir bøker, sidan eg synes det er svært artig å kunne kryssa av "har lest" når eg er ferdig med ei bok. Det er ei av dei små gledene i kvardagen som gjer den hakket meir morosam ;)

Enig! Det er nesten skremmende tilfredsstillende, hehe. Ellers støtter jeg mye av det andre du og AnjaE nevner også. Muligheten til å diskutere og lære og bli inspirert, få nye boktips, prøve seg på sjangre og forfattere man kanskje aldri har turt/villet prøve før ... Eller bare komme over bøker som man har lyst til å lese, som man kanskje ikke ville ha funnet om det ikke hadde vært for denne siden. Jeg har mange hundre på ønskelisten min nå... (sukk, men et herlig sukk!).

Å ha blitt mer oppmerksom og å være "på jakt" etter gode sitater har jeg merket jeg har blitt jeg også. Artig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, men sjølv om det er tilfredsstillande er det også litt skummelt kor bunden ein kan bli. I dei siste månadane har eg alltid sjekka bokelskere.no, før nokre av dei andre nettsidene eg følgjer som t.d. facebook og blogg.

At det er mange bøker der ute eg også har lyst å lese er eit faktum, men eg prøver å unngå å legge dei i "skal lese" lista mi, fordi eg meiner det vert å jukse ;) (anar vi nokre tvangstankar?)

Eg må forresten få rose deg litt for bloggen din Tone! Var innom den her om dagen og den var svært så gjennomført! =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg legger "skal lese" bøker i bokhylla hvis jeg faktisk eier boka, men ikke har fått lest den enda. Det som plager meg mer er at "ønsker meg" ser ut som juks. Jeg trenger denne funksjonen for å huske bøker jeg skal skaffe meg, men synes det er fryktelig dumt at boka registreres som en av bøkene jeg har i bokhylla.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er stadig på vandring og på utkikk etter brukte bøker og rett som det er dukker flere "go'biter" opp. For å gjøre det lettvint for meg selv legger jeg alle bøkene jeg vil lese i "skal lese" hylla mi. Noen skal jeg låne privat eller på biblioteket, de jeg ikke finner brukt og de jeg vil eie kjøper jeg nye. Derfor står funksjonen "ønskeliste" ubrukt hos meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjør akkurat det samme selv. Eier alle "skal lese"-bøkene, men har rett og slett ikke fått lest dem ennå, det er jo derfor de ligger i den kategorien ;)

Og de bøkene jeg "ønsker" meg, det er jo rett og slett boktips som er snappet opp her inne eller bøker jeg lenge har ønsket å lese, men ennå ikke har fått kjøpt inn til mitt eget bibliotek. Jeg skulle også ønsket at denne kategorien ikke hadde blitt telt med i den totale summen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her også. "Skal lese " er bøker jeg har stående ulest i hyllene mine og "ønsker" er rett og slett ting jeg ønsker meg... enten for anskaffelse eller lån.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig enig i poenget ditt her. Bøkene jeg legger i listen over "skal lese" er bøker jeg har. Under "ønsker meg" legger jeg inn boktips, bøker jeg skal skaffe meg, bøker jeg ønsker meg, men også bøker som jeg skal sjekke litt nærmere opp.

Blir veldig feil at disse bøkene skal registreres som om jeg allerede har de. Det gir jo et feil bilde av bokhylla mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk skal du ha :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he, eg er òg svært rask til å trykke på ”har lest”-knappen… Inspirerande, absolutt! Dessutan er det å kverulere og diskutere alltid morosamt – faktisk kan ein kome på betre tankar sjølv, òg.

Eg blir glad kvar gong eg kan gi tips til andre; ikkje gje deg med Umberto Eco. Tru meg - han er heilt fantastisk! Han er omtrent den einaste forfattaren eg MÅ kjøpe innbunde (skjønnlitterære)bøker av, og aller helst tvert dei kjem ut på marknaden.

Til sist; trur det var du som skreiv noko om nb.no – tusen takk! Takk òg for gode innspel og anbefalingar dei siste månedane.

NB: Trur eg skal våge meg på Dag Solstad snart – har du tips til kva for bok eg bør starte med?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med dere alle! En fantastisk side/klubb... Jeg har nettopp blitt medlem, og har brukt mange timer på å prøve å oppdatere siden... Så mange gode tips! Jeg har alltid tenkt på Umberto Echo som en mulighet, men kanskje at han var litt vel sær? Men skjønner at jeg bare MÅ lese noe av ham nå! Ellers har jeg sjekket ut om noen andre deler leseinteresse med meg, og som alltid ser jeg at det er få..? Er det få som leser om politikk og samfunn - ren fakta?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Einaste "problemet" med bokelskarar, er at den tar opp ein del tid. Eg skulle tru at eg nyttar i alle fall 1 time kvar dag på å lese nye innlegg, oppdatere, skrive litt sjølv osv... Men det er jo kjekt dette også, så vert kanskje feil å kalle det eit problem.

Ja, kverulering er ein edel kunst. Sjølv er eg svært glad i å sette ting på spissen, og du har rett i at nye tankar fort kan dukke opp på den måten ;)

Umberto Eco i innbunden form... Ja han får nok ikkje den respekten frå meg ;) Han har eg nemleg lasta ned i pdf format. Eg må ærleg innrømme at omlag 60 prosent av alle bøkene eg les er e-bøker, 35 prosent er lydbøker og berre dei resterande 5 prosenta, er bøker i bok format. Synd i grunn, for eg elskar lukta av bøker.

Eg har ikkje lese anna av Solstad enn Irr! Grønn! og novella "Moskva", ja også har eg sett filmen om Gymnaslærar Pedersen, og eg er ikkje i nærleiken av å anbefale han! Eg veit ikkje kva det er eg missliker med han, men uansett kor mykje vent eg høyrer om han, og kor fantastisk folk seier han skriver, klarer eg ikkje heilt å like han.

Irr! Grønn! handlar om menneska sin søknad etter identitet, og sin plass i samfunnet. Boka var vel heilt grei, men eg synes Loe gjer det same mykje betre i Naiv. Super. Han setter på ein måte ting litt meir "på spissen"

Berre hyggeleg å kunne hjelpe med tips, og sjølv takk =). Nb.no er endå ikkje heilt der det burde vere, men på god veg til å bli ganske bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil Christiansen