Fantastisk bok:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

[ Slettet av bruker ]

Husker den gikk som serie på NrK, sikkert en ungdomsserie, men husker at hele familien så på den her. Rart de ikke sender den i reprise, jeg mener når de kan sende alt mulig annet på nytt og på nytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg hugsar også TV-serien. Eg oppfatta den ikkje som ein ungdomsserie, men eit eventyr for heile familien.

Men det eg hugsar aller best er ein serie lesarinnlegg i Sunnmørsposten i etterkant. Bakgrunnen er ei scene mot slutten av serien der Strogoff har mista synet, og Nadia tek sjansen på å bade naken sjølv om Strogoff sit ved vasskanten og gliser.

Lesarinnlegg 1, med tittelen "Nadias Rompe": Nadia har bikiniskilje på rompa. I humoristiske ordelag blir det antyda at det var uprofft av filmteamet å la skodespelarane sole seg mellom opptaka, det var ikkje vanleg med bikini på 1800-talet, og langt mindre å sole seg.

Lesarinnlegg 2: Rompe i førre innlegg er vulgært, det heiter pomp eller til nød rumpe

Lesarinnlegg 3: Ein ekspert på russiske klesplagg frå 1800-talet har grave fram ein type kvinneundertøy som, dersom kvinna skulle finne på å sole seg, vil gi bikiniskilje

Lesarinnlegg 4: lesaren bak innlegg nr. 1 stiller spørsmål ved funksjonaliteten til klesplagget frå innlegg nr. 3

Dette er fritt frå minnet, eg skulle hatt stor moro av å sjå att desse innlegga ein gang. Er det andre som hugsar dette, og som kan korrigere det eg eventuelt måtte ha gjengitt på ein feil måte?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Husker serien på TV fra 70-tallet og den var fransk og russisk med Feofar Khan og alt det der. Har også boka på norsk av Jules Verne, og har selvsagt lest Disneyversjonen i en pocketbok med Mikke og Langbein i hovedrollene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg fann den aktuelle scena på youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=FfruHOfd8Ag

Den som ikkje bryr seg om å sjå etter bikiniskiljet på rompa til Nadia kan jo alltids glede seg over den flotte muskiken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenk alt det folk kunne henge seg opp i, men det var den gang, eller? Synes mange henger seg opp i trivielle ting i dag også. I humoristiske ordelag skriver du...var det da en måte å prøve å få fart på en diskusjon?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slik eg hugsar det oppfatta eg det ikkje som ein invitasjon til diskusjon, men ei lett humoristisk framstilling av ein morosam observasjon, og iblanda ein viss kritikk av at bikiniskiljet øydela for den historiske autensiteten i den aktuelle scena.

Det som slo meg som hysterisk morosamt er korleis dette innlegget, som i utgangspunktet er ei avsporing i forhold til handlinga i serien, leia til ein kaskade av nye avsporingar i ulike retningar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan få serien på dvd nå - jeg har nylig funnet den på Platekompaniet og gitt den bort til en nevø!

ETA: Jeg fant den nå også i Platekompaniets nettbutikk - til den nette sum av kr. 99,50....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var den bestilt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint, da håper jeg små og store blir fornøyde! (Hei Platekompaniet, dere kan bare sende provisjonen direkte hitover uten mer dikkedarer. På forhånd takk! ;P)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat_det, synes jeg også de burde gjøre ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha! Spennende både for små og store,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! :-) jeg ELSKET den :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

åh, denne har jeg ikke lest på lenge. Tror jeg må finne den frem igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Vannflaske