Denne helgen er mye innevær egentlig til å lese en god del og det ser jeg frem til. Har akkurat lest ferdig bok i går, nemlig 3096 dager av Kampusch som var hjerteskjærende å lese, men samtidig en viktig bok. Men litt usikker på hva jeg skal starte på i helgen, men jeg finner alltid noe.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Av og til får jeg purring fra biblioteket, også på bøker som ligger helt stille i stabelen med uleste bøker. Apropos uleste bøker, jeg tok med meg "Vegetarianeren" på hytta og der ligger den ennå, så jeg har ikke lest Nobelprisvinneren ennå. "Melkemannen" av Anna Burns skal være "ondskapsfullt morsomt fra konflikten i Nord-Irland". Den har også vunnet Bookerprisen i 2018, så noe må det være her, tenkte jeg. Og det er det. Foreløpig er jeg bare på side 19, men kan si at det finnes personligheter her. På nattbordet ligger en bok av Alice Elliott Dark, som "gir oss et dypdykk inn i det tjuende århundrets Amerika, grunnlaget for det USA vi ser i dag." Og jeg vil si at det er både hyggelig og artig å lese "Livet på Fellowship Point." Her er kvekere, idealisme, byggeplanlegging, naturvern og bekymring for det som kommer etterpå, når de ikke lenger er der for å beskytte området de har vært hver eneste sommer hele livet. Antakelig blir det mørkere lenger ut i historien. Så lytter jeg til "Harbor Lights" av James Lee Burke. Han skriver også om eldre mennesker, som har en sterk integritet og kommer i konflikt med de som er litt for pragmatiske. James Lee Burke skriver alltid om folk i sørstatene, så pragmatisme blir noe annet enn det vi vanligvis ser for oss. Det som har gjort størst inntrykk denne uka, er imidlertid en artikkel i New York Times, lest av en AI-robot (?), som handlet om Hamas-lederen som ble drept denne uka, og jakten på ham som gjemte seg i tunneler under jorda og aldri brukte telefonen. De hadde DNA fra den tiden han satt i fengsel i Israel, så de fant ham gjennom en imponerende jakt. Det er allikevel bare trist, alt sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat hentet Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige på biblioteket. Har lenge tenkt å lese den, selv om jeg ikke er helt sikker på hvor god tid jeg har i helga til å sette meg ned med den. Noen som har lest den? Er kapitlene i denne boka atskilte fortellinger som kan leses uavhengig av hverandre? Jeg er ikke vant til å lese spesielt filosofiske og litt dype bøker. Noen som har lest den og kan fortelle litt?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Søkte på nettet og på Wikipedia fant jeg en kort beskrivelse av boken. På "Edvardas kulturblogg" fant jeg noe mer som kan være av interesse, Var bare litt nysgjerrig & det er noen ganger man finner noen godbiter knyttet til bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var interessant det som sto på den bloggen. Takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes veldig kjekt å lese Nils Holgerssons, husker enda godt fra min barndom som små historier både lest for og på tv. Jeg har blitt lest for, men det er flere år siden. Som barn likte jeg veldig godt. Håper det gir litt svar. Håper du får en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå er jeg i sluttspurten av boka Om utregning av romfang - II, av Solvej Balle. Boka er nummer 2 i en serie på 7 (!) om Tara som er fanget i tiden og som opplever 18. november om og om igjen. Solvej Balle har brukt 35 år på dette prosjektet. De tre første bøkene vant Nordisk råds litteraturpris i 2022. Så langt liker jeg bok nummer to like godt som jeg likte bok nummer en. Det er noe med situasjonen, språket som beskriver hva hun tenker, og tanker man som leser gjør seg av å lese dette. Anbefales! Riktig god helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God kveld! I dag var veldig behagelig å være ut & rundt omkring. Sol & 15 grader var det deilig å sitte ute og slikke solen en stund. Man må jo nyte godene når de kommer vår vei. I dag var jeg innom Ark og der fant jeg bøker til 49 kr som jeg tok en nærmere titt på.

Boken som ble med meg hjem var "Aurelias ære" av Catherine Wiborg

Dramaet i denne spennende historiske romanen utspiller seg i år 108 e. Kr. da den spanskfødte Trajan var keiser i Roma. De militære seire feires med overdådige forestillinger for hele folket, mens eliten kjemper om keiserens gunst. Overklassen flykter fra sommerens trykkende hete til sine feriesteder ved kysten, og intrigene følger med. Aurelia kommer fra en fornem, men pengeløs slekt. Bare tretten år ble hun gift med den nyrike Lucius, og sammen har de to sønner. Den kvinneglade Lucius er lykkelig gift inntil den unge Pompeia kaster sine øyne på ham. Kurtisen får store ringvirkninger, helt opp til keiserens hoff. Slaver og frigitte menn involverer seg i dette spillet, med håp om egen frihet og velstand. Innsatsen er høy, gevinstene store og tapene ikke til å leve med. I Roma er det aldri langt fra Capitol til den tarpeiske klippe.

Denne virket spennende og den blir min helgelesing. Mennesker er slik de har vært i tusener av år - bare samfunn & teknikk har endret seg som Sigrid Unset har formulert det.

På LibraryThing . com har nye gåter dukket opp > Halloween Treasure Hunt. Så jeg får annet å bryne meg på også.

Historie & Kultur forlag er ett lite forlag i Oslo som ikke har noen nettside, men de er på Facebook.

God helgelesing til dere alle sammen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hørtes ut som en veldig fin dag. Interresant det du skriver om her. Håper du får en god lesning og ha en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolHarald KKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryElisabeth SveeLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal Hartvedt