Denne helgen skal jeg forsette på table for two av Amor Towels. Jeg liker det så langt og er spent på resten av novellesamlingen. I det siste har jeg lest en god og hørt en god del noveller på lydbok og synes det er veldig fint format, man får ofte rom til å fortelle mye på en kort tid og det er likevel kanskje enda mer intens enn noen romaner jeg har lest. Men selvsagt har roman en helt annen sjarm enn novelle også og kvaliteter.

Hva leser du denne helgen? Er du glad i novellesamlinger eller går helst i romaner?

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg leser tre bøker akkurat nå.

Palestina - Israels ran, vårt svik, av Odd Karsten Tveit. Denne har jeg lest første del av nå, ca 60 sider. Det er en utrolig tung bok å lese, og da mener jeg ikke at boka ikke er lett å lese :) Den er lettlest, men stoffet er utrolig tungt å ta inn over seg. Det er ufattelig å få harde fakta fra den tiden Israel og Palestina fikk tildelt sine landområder, og hva Israel valgte å gjøre etterpå. Det er virkelig ufattelig, det er makabert, det er helt uvirkelig. Hvordan kunne dette skje? Det står det for så vidt også om i boka. Vi snakker etnisk rensing, vi snakker folkemord, vi snakker konsentrasjonsleirer. Og dette av et land/folk som selv ble utsatt for det samme. Jeg har nevnt for et par venner at jeg leser denne boka, og begge har svart at de skulle gjerne lest den, men de vet slett ikke om de orker, på grunn av all uretten og grusomhetene. Det forstår jeg.

Så rusler og går lesingen av 1984, av George Orwell, via Nrk sin Leseklubb, lydbok og podcast. Jeg er straks ferdig med del 2, dvs. ca 3/4 deler av boka. Den er jo skremmende aktuell i sin tematikk, og er heller ingen lett bok å lese - så det er fint at lydfilene blir lagt ut over flere uker.

Boken for helgen er krim - for å hvile hjernen - samme som Kirsten.
Jeg leser Skred, av Sara Strömberg. Dette er bok nummer to om journalisten Vera. Skred ble kåret til «Årets beste svenske kriminalroman 2022». Det betyr at den har en god historie, et godt plott/mysterie, troverdige karakterer og fine beskrivelser fra svensk bygdeliv.

Du lurte på dette med novellesamlinger, Readinggirl30. Ja, jeg leser noen noveller, og liker det. Det blir litt for sjelden, jeg foretrekker å lese flest romaner eller krim. Jeg har et par novellesamlinger på ønskelista mi, som jeg gleder meg til å skaffe meg etterhvert.

Den ene er Kvelningsfornemmelser, av Chimamanda Ngozi Adichie. Dette er vel den eneste boken av henne utgitt på norsk som jeg ikke har lest. "Tolv spektakulære fortellinger fra den anerkjente og flere ganger prisbelønte forfatteren av En halv gul sol -- hennes mest personlig arbeid til dags dato. I novellesamlingen Kvelningsfornemmelser retter Chimamanda Adichie et skarpt søkelys på båndene som binder kvinner og menn, foreldre og barn, Nigeria og USA"

Den andre novellesamlingen jeg har lyst å lese, er Studie i menneskelig adferd, av Lena Andersson, gitt ut på norsk i år. Om den står det blant annet: "Studie i menneskelig atferd er en fornøyelig og skarp betraktning om kvinneliv, skrevet av en av Sveriges viktigste forfattere og samfunnsdebattanter.".

Ønsker alle bokelskere en fortsatt fin helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor stor er denne etniske rensingen og hvor lenge har den pågått?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg går ikke inn i noen form for diskusjon eller samtale om dette temaet med deg. Jeg anbefaler deg å google, eventuelt å lese deg opp på temaet selv hvis det er noe du lurer på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var ikke meningen, Bare å stille spørsmål til noe som kan føre til jødehat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser fortsatt i "Konflikt og stormaktspolitikk i Midtøsten" av Hilde Henriksen Waage. Det går ikke fort, men det er interessant og jeg følger med. I tillegg har jeg "En by i ruiner", som er siste del i en trilogi av Don Winslow, en amerikansk forfatter som har skrevet om mange ulike miljøer, og mye om narkotika, penger og de som er involvert i denne trafikken. Han er litt ujevn, på sitt beste viser han både varme, humor og lojalitet i alle mulige relasjoner. Winslow vet at verden ikke er svart-hvit, og han viser hvordan det står til i verden, og at politikk spiller en rolle. Lurer på om han også er på den lista over de 100 beste i nyere tid, som Amor Fowles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei & God Helg til dere alle! Var på posten og hentet bøkene jeg bestilte vedr. de harde 30-årene. Alle funnet til en rimelig pris på nettet fra diverse antikvariater + Norli. Akkurat nå er jeg ikke i det rette lesemodus til å starte å lese disse enda, men de er i hus. Tukthuslovene er fremdeles på min ønskeliste.

Jeg fant til og med "På sporet av Marcel Proust : en litterær studie av Ragnhild Evang Reinton" til en rimelig pris. Hennes bok selges nå som E-bok i allefall hos Norli & Ark.

Denne helgen har jeg startet med "Sak 1569" av Jørn Lier Horst

Omtale fra forlaget

William Wisting er inne i sin andre ferieuke. Fra sidelinjen observerer han hvordan en lokal forsvinningssak utvikler seg til å bli en nasjonal nyhetssak. Agnete Roll har vært borte i tre dager, uten livstegn.

Mens forsvinningen fremdeles skaper overskrifter mottar han et brev som kun inneholder en spesiell tallkombinasjon. Det trekker ham inn i en gammel sak han ikke tidligere har hatt befatning med.

En sommerkveld i 1999 ble 17 år gamle Tone Vaterland drept på vei hjem fra jobb. Saken ble raskt oppklart. Skyld ble fordelt, straff utmålt og dommen er sonet. Glemselens slør har lagt seg over sak 1569, men hendelser i ettertiden gjør det mulig å se sammenhenger som ikke var synlige for tjue år siden.

Brevet er bare det første av flere hvor det pekes på andre løsninger enn den etablerte sannheten. Wisting leter etter både avsenderen og en ny løsning, men ikke alle er glade for at det rettes nytt lys på det som har passert.

Sak 1569 er den fjerde, frittstående boken i Cold Case-kvartetten, der Wisting gjenåpner saker som virker umulige å løse.

Så langt liker jeg boken. Jørn Lier Horst skriver godt og man blir dratt inn i handlingen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

De harde 30årene er sikkert spennende å lese om. Fint med klassiker til en rimelig pris også. Og krim også, her er mye variasjon. Håper du får en god lesning og ha en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen valgte jeg krim og dermed får hjernen en hvilepause. Der er så mange bøker jeg ønsker å lese & eie. Kjøper bøker for nåtiden & framtiden. Å lese sakprosa bøker om Proust (også andre) får man mange innfallsvinkler å lære ham å kjenne > inspirerende + undrende. For når en leser bøker av Proust, kommer først egne tanker, deretter ses det i lys av andres tanker som har fordypet seg i hans forfatterskap + ser det i lys av tiden + andre forfattere i tiden + historie. Der gjør det hele spennende & lærerikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TralteKirsten LundLailaBeathe SolbergOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagLilleviHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg G