I dag kjøpte jeg en roman i en kristen bokhandel som handler om det babylonske fangenskap. Tittelen er "Babylon" og forfatteren heter Odd Rannestad. Leste om den i avisen Dagen og den fikk positiv omtale. Den er verken å finne på bøker lagret på bokelskere og www.bokkilden.no men på side 2 er det henvist til www.ebmedia.no. Er dette en bok for dere? Også de av dere som er kritisk til Israel?

På forhånd takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, det kan være en interessant bok. Leser bokomtalen på Bok & Media: Historisk roman om en skjebnetid i jødefolkets historie. Da kong Nebukadnesar knuste Jerusalem og førte store deler av jødene til Babylon, begynte en periode med tragedier både for enkeltpersoner og folk. Mens røyken etter det ødelagte Salomos tempel enda hang over byen, startet nyorienteringen innen jødedommen. Flere av sporene er tydelige den dag i dag.
«På samme vis som i bibelromanen Tykikos, lykkes Odd Rannestad med å fortelle en historie som gir masse viktig bakgrunnskunnskap for å forstå Bibelen. Denne gangen er det historien om jødefolkets eksil i Babylon, skriver Knut Kåre Kirkholm, førstelektor og undervisningsleder ved Fjellhaug Internasjonale Høyskole, i en anbefaling av boka. Han mener at boka også gir «en realistisk og troverdig beskrivelse av hvordan jødene muligens jobbet for å ta vare på sine hellige skrifter og redigere dem sammen til en enhet.»

Jeg er glad i historiske bøker, så dette kan være noe for meg. Takk for tipset.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg