Jeg har akkurat avsluttet «den tomme stolen» av J K Rowling og den får en solid 5 fra meg.

Det blir en ledig plass i sognerådet - byens viktigste styrende organ - og kampen om den ledige plassen er i gang. I en omtale av boka som jeg fant på nett blir boka karakterisert som svart humor. Jeg vet ikke helt om jeg er helt enig i den merkelappen, men boka har en hel landsby full av mennesker med sterke og svake sider og vi blir godt kjent med flere av dem.
(Hvis jeg skal sammenligne med noe, minner det litt om Olive Kitterigde? En hel landsby full av Olive Kitteridger i alle utgaver, størrelser og fasonger.)

Så har jeg nettopp begynt på «Da jeg var usynlig» av Martin Pistorius. Han ble syk som 12 åring og mistet bevisstheten mer og mer fram til alt ble svart og han ble umulig å få kontakt med. Så våkner han igjen som 16 åring, men det var det ingen som visste, for han har ikke kontroll over kroppen og kan ikke prate. Det er en pleier på pleiehjemmet der han er på dagtid mens foreldrene er på jobb som etter noen år blir overbevist om han finnes der inne bak alle krampene og grimasene. Hun står på sitt og han får hjelp.
Han skriver boka ved hjelp av en ghost writer

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har nå satt "Den tomme stolen" på min ønskeliste (som vokser), takk Hufsamor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interresant med det du skriver om den tomme stolen. Håper du får en god lesning med da jeg var usynlig og ha en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste The Casual Vacency av Rowling i fjor, og det tok meg en god stund å komme inn i den, husker jeg, men da jeg først «kom inn i det» var den helt fantastisk. Sånn sett i ettertid er den nesten enda bedre, en slik sjelden bok en ikke glemmer. Karakterene var så levende, litt som i Kitteridge, som du sier, men til forskjell fra Olive Kitteridge-bøkene er denne «spissere» og til tiders ganske satirisk, iallfall om en har en viss kunnskap/kjennskap til Storbritannia og hvordan det er p være brite, så mange av poengene/humoren vil nok gå tapt for ikke-briter. Uansett, en virkelig god bok som, dessverre, fikk veldig blandet kritikk og som mange derfor ikke har prioritert å lese

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TralteKirsten LundLailaBeathe SolbergOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagLilleviHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg G