Nå ble jeg akkurat ferdig med "Oppmålingen av verden" forfattet av Daniel Kehlmann, en av mange favoritter. Det er hans første bok, den er virkelig god, interessant og morsom. Hvordan er det egentlig å være en av verdens fremste forskere? Kehlmann ser for seg oppdageren Humboldt og matematikeren Gauss sitt liv og deres møte sent i livet. Det er ikke så lenge siden jeg leste en liknende bok av Vetle Lid Larssen, som også var god. I begge disse bøkene handlet mye om å forflytte seg i verden, det var andre tider den gang. Det er ikke snakk om å lene seg tilbake og nyte sitt otium heller, nei, jobbe videre er greia.
Jeg har så mange bibliotekbøker liggende og vet ikke hvor jeg skal ta fatt hen, men "Verden 1" av Simon Sebag Montefiore, eller ""Konflikt og stormaktspolitikk i Midt-Østen" av Hilde Henriksen Waage er fremst i køen når jeg av og til leser etter frokost. Det er ikke snakk om å klare lånefristene på biblioteket her, ikke på begge to ihvertfall. Om kvelden før jeg sovner leser jeg John Ajvide Lindqvist sin siste bok "Skriften i vannet" som er første bok i en krimserie. Han er også blant favorittene mine. Ønsker alle en god lesehelg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Den boken trodde jeg at jeg hadde. Etter å ha undersøkt mine nettbiblioteker så er det et faktum og boken er satt på min ønskeliste. Hvilken bok av Vetle Lid Larssen er det som ligner på Oppmålingen av verden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De stjernekyndige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes ut som mye interresant også her. Det er veldig gøy med favoritter. Håper du får en god lesning og ha en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina G