Fikk ikke skrevet et innlegg i går, men starter likevel med gårsdagens dato. Jeg begynte i går å lese As long as the lemon trees grow av Zoulfa Katouch som er nokså interresant enn så lenge og er spent på hvordan resten blir. Handlingen spiller i Syria og tar opp litt av hvert.

Hva leser du denne helgen?

Ønske alle en fin lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg leser Drillo-biografien "Mine kamper" nå, og tok meg sjøl i å tenke at det er lenge siden jeg har lest så sakte. Jeg har litt lett for å skulle bli fort ferdig med bøker så jeg kan registrere dem her og starte på en ny, og så glemmer jeg leseopplevelsen litt.

Men her stopper jeg opp, tenker litt over det jeg har lest, leser noen setninger om igjen (kanskje spesielt avsnitt der forfatter legger ut litt om tabellsituasjoner, poeng osv.). Tenkte på det nå underveis at det var interessant å lese en bok på den måten også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lesesakte kan også vær en fin opplevelse i seg selv da er lettere å huske som du selv skriver her. Håper du har fin uke og god lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fredag leste jeg ferdig Vinden som legger øde, av Selva Almada. En kort, lettlest bok som ikke nådde helt opp for min del. Jeg har nå startet på Skygger, av Sara Strømberg. Krimdebut fra Sverige, utgitt i Norge i fjor. Hun vant Årets debut i Sverige for denne boka, og oppfølgeren vant Årets krim. Så her er det høye forventninger :) Jeg har lest ca 50 sider, og så langt, så bra. Fortsatt god helg, alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå ble jeg akkurat ferdig med "Oppmålingen av verden" forfattet av Daniel Kehlmann, en av mange favoritter. Det er hans første bok, den er virkelig god, interessant og morsom. Hvordan er det egentlig å være en av verdens fremste forskere? Kehlmann ser for seg oppdageren Humboldt og matematikeren Gauss sitt liv og deres møte sent i livet. Det er ikke så lenge siden jeg leste en liknende bok av Vetle Lid Larssen, som også var god. I begge disse bøkene handlet mye om å forflytte seg i verden, det var andre tider den gang. Det er ikke snakk om å lene seg tilbake og nyte sitt otium heller, nei, jobbe videre er greia.
Jeg har så mange bibliotekbøker liggende og vet ikke hvor jeg skal ta fatt hen, men "Verden 1" av Simon Sebag Montefiore, eller ""Konflikt og stormaktspolitikk i Midt-Østen" av Hilde Henriksen Waage er fremst i køen når jeg av og til leser etter frokost. Det er ikke snakk om å klare lånefristene på biblioteket her, ikke på begge to ihvertfall. Om kvelden før jeg sovner leser jeg John Ajvide Lindqvist sin siste bok "Skriften i vannet" som er første bok i en krimserie. Han er også blant favorittene mine. Ønsker alle en god lesehelg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Den boken trodde jeg at jeg hadde. Etter å ha undersøkt mine nettbiblioteker så er det et faktum og boken er satt på min ønskeliste. Hvilken bok av Vetle Lid Larssen er det som ligner på Oppmålingen av verden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De stjernekyndige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes ut som mye interresant også her. Det er veldig gøy med favoritter. Håper du får en god lesning og ha en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg! Hentet 2 bøker jeg bestilte på Norli tidligere i uken. De er kvikke, det tok 3 dager fra bestilling til mottak av pakken. Den inneholdt som jeg forventet de to første bøkene i serien, "Krigen i Nord" 4 bind totalt :

  1. Seks dager i april, et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940 av Stein Arne Nistad
  2. Den tapte våren, roman : inspirert av virkelige hendelser i Ofotfjorden og Narvik fra 9. april til - 10. juni 1940 av Stein Arne Nistad

De to siste i serien "Krigen i Nord" > Askefall (3), Ildveien (4).

Skal begynne på første boken i serien - Seks dager i april av Stein Arne Nistad

Dette er første boka i en trilogi som handler om krigen i Nord-Norge. “Seks dager i april” er et historisk drama om kjærlighet, liv og død i slaget om Narvik 9.-14. april 1940. Boka er basert på historier som er skjedd og fortellingene til tidsvitner. I boka møter vi Skomakeren Andreas som bor i Ofoten, på småbruket Bakkan i Pundsvik, sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken.

Seks dager i april er et historisk drama, men også fortellingen om menneskers kjærlighet, tro, overbevisning og valg. Skomakeren Andreas bor i Ofoten på småbruket Bakkan i Pundsvik sammen med kona Elisabeth, den trettenårige datteren Gunvor og hennes seks søsken. Den 9. april 1940 seiler ti tyske krigsskip inn fjorden. Maskinisten Karl er ombord i jageren Erich Köllner. Han forlot kjæresten Liesel i Frankfurt, i en felles tro på at Hitler og at krigen skal skape et nytt og bedre Europa. Den tyske flåten massakrerer de norske panserskipene Eidsvoll og Norge inne på Narvik havn, før tyske styrker besetter byen. I løpet av de neste seks dagene blir den fredfylte fjorden skueplass for de uten sidestykke mest omfattende og brutale krigshandlingene som noen gang er utkjempet i Norge. Karl, Andreas og Gunvor blir en del av en hendelser ingen av dem hadde kunnet forestille seg. Det handler om å overleve – men også om å gjøre valg og følge en overbevisning det er mulig å leve videre med.

Fakta:
Slaget om Narvik har blitt omtalt som Hitlers første nederlag i andre verdenskrig ettersom byen ble gjenerobret. Men det er også omtalt som en alliert seier som glapp fordi Nord-Norge ble oppgitt uten at de tyske styrkene hadde blitt tvunget til kapitulasjon.

276 mann omkom, mens 96 mann overlevde (til sammen omkom 282 mann, dette inkluderer de som døde på grunn av skadene som de pådro seg under senkningene). Den tyske styrken gikk i land, og etter kort tid og uten kamp overgav oberst og NS-medlem Konrad Sundlo Narvik til de tyske styrkene.

På kontinentet hadde tyske styrker rykket inn i Frankrike, Nederland og Belgia. De allierte valgte derfor å trekke troppene ut av Nord-Norge og sende dem til kamper lenger sør i Europa. juni 1940 kunne dermed tyskerne rykke inn Narvik og heise hakekorsflagget.

Slaget om Narvik var de omfattende kamphandlingene i Narvik og omegn under andre verdenskrig. Det begynte med det tyske angrepet den 9. april 1940, og endte da de allierte styrkene trakk seg tilbake den 8. juni samme år og den norske 6.

Andre bøker jeg har om Narvik:
Bitter seier : Narvik, 10. april-10. juni 1940 (2013) av Jacobsen, Alf R.
Kampen om Narvik 1940 (2013) av Frode Lindgjerdet

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hørtes ut som mange interresante bøker. Håper du får en god lesning og ha en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

AvaAndreaEmil ChristiansenKirsten LundIngeborg GSverrePirelliTerje Mathiseningar hDolly DuckFrode Øglænd  MalminsomniferumTove Obrestad WøienHilde H HelsethVibekebrekLars MæhlumHeidi HoltanMarianne  SkageKaramasov11Oda Marie HIreneleserBeathe SolbergDemeterMartinEllen E. MartolTatiana WesserlingSiv ÅrdalSolCarine OlsrødBjørg  FrøysaaTrygve JakobsenJulie StensethSynnøve H HoelVannflaskeChristofferStig TDaffy EnglundEirin EftevandElisabeth Svee