Jeg skal også til Storbritannia til høsten, og da tenkte jeg å få gjort unna noen av Charles Dickens bøker. Den viktorianske luringen har snoket i hyllene mine lenge, så jeg tenkte det passet fint å lese ham når jeg nå en gang skal dit. Og jeg vil også få anbefale Bill Bryson. Det er lett å havne på Bryson-kjøret!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Gleder meg til å stifte bekjentskap med Bryson - har jo sett bøkene med bowlerhatten i hyllene på flyplassen, nå er det på tide å få lest en av dem!

Dickens er en gammel kjenning. Great Expectations er en av mine favorittbøker (fantastiske Miss Havisham!); om du ikke har lest den, anbefales den sterkt! Selv om jeg har lest noen av bøkene, gjenstår det mange. Kanskje det er på tide å lese gjennom Our Mutual Friend?

Takk for tipsene ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - så enig med dem som anbefaler Bryson!

Charles Dickens kom jeg jo på etter at jeg logget meg ut i går. Og dermed dukket Israel Zangwill også opp i minnet - han var kjempepopulær i sin samtid (slutten av 1800-tallet), og ble kalt the Jewish Charles Dickens. Noen av bøkene hans er nå å få tak i i nyutgave - pocket. Jeg har så langt lest Children of the Ghetto og The King of Schnorrers - Zangwill beskriver et London som ikke fins mer, på samme måte som Dickens: Zangwills tema er østkantens fattige jødiske immigranter og hvordan deres liv i London kunne arte seg. For dem som elsker London, er dette en interessant innfallsvinkel til byens historie.

Og - for good measure - så har du fra samme del av byen i nyere tid Monica Alis Brick Lane (som jeg ennå har på vent selv...) Og tråden din inspirerte meg (tusen takk til deg for det, AnjaE!) til å hente frem noen bøker jeg kjøpte i fjor av Rachel Lichtenstein - nå er jeg allerede langt inne i hennes On Brick Lane, som beskriver Brick Lane-området i fortid og nåtid (og da er jeg altså tilbake i det ikke-skjønnlitterære igjen). Velskrevet og interessant om hvordan Brick Lane og tilstøtende kvartaler har gradvis endret populasjon fra jødisk til bengalsk til dagens stadig hippere og mer turistdominerte dominans. (Heisan - det var en ridende rytter til hest så det forslo - jaja, den får få lov å stå.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wow - er skikkelig imponert over din research! Nå har jeg utrolig mange bøker å velge i - tusen takk, igjen;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin Eftevand