Da håper jeg alle har hatt en fin sommer, og at dere har lyst til å starte opp igjen med felleslesing.
Det er tid for å komme med forslag til ny bok. Denne gangen skal vi lese:
Eldre verdenslitteratur (Ev), utgitt før 2000.
Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.
Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok
(Det kommer en valgtråd etter forslagsfristens utløp), men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.
Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.
Ny lesere er velkommen med i Lesesirkelen her på Bokelskere.
Forslagsfrist:
torsdag 8.august 2024 kl 18:00
Viser 13 svar.
LESESIRKELEN - Husk å komme med forslag. Du har noen timer til vi skal begynne å velge bok.
Siden denne runden er verdenslitteratur vil jeg foreslå noe annet enn vestlig litteratur. Mønsteret rakner av nigerianske Chinua Achebe skal være en afrikansk klassiker. Utgitt i 1958 (ni år før borgerkrigen brøt ut). Handler bl.a. om britisk kolonisering, kulturforskjeller, samfunnsendringer, mannsrollen i endring.
Flott at du kommer med forslåg utover den vanlige vestlige litteraturen. Nå det gjelder "Mønsteret rakner" så har lesesirkelen lest den sammen før (se diskusjonstråd).
Dette er noen år siden, så det kan jo være at lesesirkelens medlemmer synes det er OK å velge den på nytt. Ville bare gjøre deg oppmerksom på det :)
Oi, det hadde jeg glemt. Bra du holder styr på dette. :)
Da slenger jeg i stedet inn et forslag om Lolita, sånn i siste liten.
LESESIRKELEN - Husk å komme med forslag. Vi skal snart stemme fram en bok.
Mitt forslag denne gangen er et bind i Marcel Proust: På sporet av den tapte tid. Det vil si det som vanligvis regnes som bind 2 om Swanns kjærlighet. Det utgis ofte separat, seinest i fjor i en nynorskutgave på Skald forlag med tittelen Swanns kjærleik. Den nye oversettelsen av Margunn Vikingstad er blitt godt mottatt. Fra før finnes også bokmålsutgaven ved Anne-Lisa Amadou utgitt første gang 1963. På sitt vis er Proust et direkte motstykke til Céline som vi har lest tidligere i lesesirkelen vår.
Eg har fundert litt på kva eg skal foreslå- noko som er kjekt å lese og som kan gi ein god diskusjon……trur ikkje vi har lest denne av Graham Greene saman:Monsignor Quijote
Eg har lese boka før, og likte den godt - både innhaldet og språket! Det er ei bok som kan gi opplevingar på fleire plan, også humoristisk.
Jeg foreslår Maud Martha av Gwendolyn Brooks fra 1953, om forhold for fargede kvinner i en tid hvor det var utenkelig at de kunne bli valgt som USAs president. I år nyutgitt på Oktober.
NRKs anmeldelse
Mitt forslag er å lese Jane Eyre av Charlotte Brontë, også en klassiker som er verd å få med seg. Romanen skildrer en foreldreløs kvinnes oppvekst og voksenliv. Et hovedtema i romanen er egen selvstendighet, uavhengig av ekteskap, religion og omgivelsenes vurderinger. Romanen har et tydelig preg av gotisk fiksjon, men er også et steg i retning av realismen og viktoriatidens litteratur.
Jeg vil foreslå Prosessen av Kafka.
Fordi det er en bok jeg tror det kan blir morsomme diskusjoner rundt, og fordi jeg skjønner det slik at det er en bok alle bokelskere bør ha lest?
Her er en utgave fra Skald forlag: Prosessen av Kafka