Er det noen her som ikke er «ungdom» som likte boka? Jeg er over 40 og fant boka i «science fiction»-hylla i en bruktbutikk…var først etterpå jeg oppdaget at den var en ungdomsbok. Jeg har begynt å lese så jeg gir den en sjanse, kanskje jeg finner noe besnærende inni den, men er litt skeptisk. Ser at mange skriver at den var skummel og at de ble redde. Jeg kan jo bare håpe!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er litt spent på hvordan den skepsisen din utviklet seg, så gjerne noen ord om det når du har lest ferdig. Lurer også på hvorfor du kjenner på den, Johan Harstad er jo en glimrende forfatter.
Har selv boken, og dette var en fin påminnelse om at den fortsatt er ulest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste ferdig i går og kom frem til at jeg likte den ikke. Ja han er flink, men selve plottet var bare merkelig. Selv om det var science fiction så hang det litt for lite på greip og oppbygningen var jo først veldig treg og så gikk det litt for fort. Og det var ikke så veldig skummelt eller ekkelt, det var som en dårlig science fiction film der du bare sitter og undres og prøver å forstå hvem/hva/hvor/hvorledes/HVORFOR?!?…både i de små detaljene og de store linjene bak.

Den eneste spenningen var at jeg håpet det skulle bli bedre, en slags aha-opplevelse/closure på slutten eller noe, men det ble bare verre for hver side. Jeg forstår ingenting av den Brage-prisen, men nå har jeg ikke lest de andre ungdomsbøkene som kom ut det året så jeg vet ikke hvor man legger lista. Kanskje den bare var annerledes. Beklager å høres ut som en sur gammel kjerring som ikke forstår et kvekk av hva ungdommer syns er «kult» men nå ble det slik.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for utfyllende og ærlig tilbakemelding, som jeg på ingen måte kobler til en sur gammel kjerring :) Det høres bare ut som en slitsom leseopplevelse, som også vil påvirke mitt møte med boken. Om det blir negativt eller positivt gjenstår å se, men jeg fikk i alle fall ikke mindre lyst til å lese den.
Tildeling av priser er ikke alltid forståelig, kanskje jeg bør prøve å finne juryens begrunnelse før jeg går i gang.
Håper du har bedre bok i fanget nå, god søndag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte den meget godt da jeg leste den som 34-åring. Og en godt skrevet bok med en sjanger som fenger overskrider i mine øyne enhver aldersvurdering som måtte foreligge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KDanielVannflaskeConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageKirsten LundBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud HusevågIvar SandHeidi BBGrete AastorpBjørg L.Jan Arne NygaardStine SevilhaugSissel ElisabethStig TMonica CarlsenNorahTrygve JakobsenKarin BergHege