Et slikt «medisinskap» av bøker er vi alle i Norge så privilegerte å ha – folkebibliotekene!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

En gang på nitti-tallet var jeg tilstede på en tale/ forelesning med Umberto Eco. Det var en aparte opplevelse. Eco talte på italiensk med to translatører til stede - en fransk og en engelsk.
Han snakket om viktigheten av biblioteker - og den betydningen offentlige bibliotek hadde hatt for ham.
Han fortalte om sin bestemor som hadde 5 års skolegang og var en flittig bruker av stedets bibliotek. Flere ganger i måneden tok hun veien innom og lånte bøker til seg selv og barnebarnet. Hun lånte historiebøker og skjønnlitteratur av kjente klassiske forfattere som Victor Hugo, Balzac, Dostojevski osv…… og Ibsen! (hvis translatøren oversatte riktig).
Og lille Umberto ble kjent med verdenslitteraturen. :)

Det ble også fortalt at etter hans død skulle hans private bibliotek komme offentligheten tilgode.
Noe som også har skjedd.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Takk for et interessant og morsomt innspill, Ava!
All ære til bibliotekene, uten forkleinelse for private boksamlinger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er det offentlige, som er verdsatt selvfølgelig, men her er det ikke sikkert at biblioteket har den boken man er ute etter og må bestille evt. stå på venteliste. Vanlig lånetid er 4 uker (28 dager). Noen unntak fins: Hurtiglån – 1 uke (7 dager). Vil tro de fleste vestlige land har bibliotek, hvor nært det ligger brukerne er en annen sak.

Teksten er ment for private med små el store boksamlinger uten å gå ut av døren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du må vente noen uker på en bok så har vi alltid noe annet du kan lese i mellomtiden! Hilsen bibliotekar.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

HeddaMIngunn SKirsten LundSynnøve H HoelHarald KVannflaskeBjørn SturødJane Foss Haugenandrea skogtrø egganTove Obrestad WøienEvaTor-Arne JensenFrode TangenKristine LouiseTheaLailaMorten MüllerThereseHilde H HelsethReadninggirl30SolveigKaren RamsvikGunillaBeathe SolbergLabbelineHeidiHeidi HoltanMetteRuneEli HagelundMarit HåverstadBertyVibekeLaila StenbrendenBerit B LieMonica  SkybakmoenLars MæhlumChristin SillibakkenStine SevilhaugMona Hagen