Litteraturen er ikke bare en følgesvenn man kan ha hele livet, men også en sjelesørger, elsker/elskerinne, lekekamerat, sparringspartner, filosof, lege, en trøstende skulder. Jeg fylles med en vanvittig glede hver gang jeg venter en bokpakke i posten. Er det en bok jeg har lest før? Nei. Vet jeg at dette er noe som vil gi meg stor glede? Ja! Selv om jeg aldri har lest akkurat den boken som venter meg, i en pakke jeg med nervøse hender forsiktig pakker opp, vet jeg at den vil gi meg glede. Jeg kan ikke forklare hvorfor, like lite som jeg kan forklare hvorfor tirsdag kommer etter mandag, det bare er slik. Så har jeg flere romaner i bokhylla som leser flere ganger tidligere til stadig større glede. Og andre bøker, uleste, som bare venter på å bli lest en gledens dag i fremtiden - det alene fyller meg med glede!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, jeg er helt enig. Trenger ikke å være enig med en forfatter (mest i sakprosa) for å verdsette hans/hennes ord > som kan sette tankene i sving + refleksjonen. Som deg har jeg alltid en bokpakke som jeg venter på i spenning å motta. Bøker jeg kjøper er både for morgendagen & framtiden. Selv i sakprosa kan der romme humoristisk innslag som får oss til å le > men under ligger alvoret som et skinnende blankt stål > humoren gjør det ufordøyelige > fordøyelig. En riktig god roman får meg inn i en drømmeboble som er herlig. En indre reise i et ukjent landskap som jeg ikke vil skal avslutte, men det gjør det jo. Plukker man rett bok til rett tid har man en følgesvenn når tilværelsen er alt annet enn greit.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethTralteMargrethe  HaugenKjell F TislevollHarald KElisabeth SveeOleBård StøreDagfinn JakobsenTove Obrestad WøienDemeterLinda Therese BjerkanFrode Øglænd  MalminMarianne  SkageCathrine PedersenTor-Arne JensenGro Anita MyrvangTrude JensenDaffy EnglundSigrid NygaardToneHilde Merete GjessingFrisk NordvestDressmyshelfTine SundalGrete AastorpSynnøve H HoelKaramasov11John LarsenMorten BolstadIngeborg GEster SBerit RBjørg RistvedtBenedikteAkima MontgomeryVioleta JakobsenStig Tingar hSol