Fint innlegg. Har du lest Moon Palace av nylig avdøde Paul Auster? Hans romanfigur i den romanen befant seg etter diverse hendelser helt alene som ung student med kun esker fylt av bøker som arv og holdepunkt. De bøkene ble viktige for han - på en måte en redning. For øvrig er Moon Palace en favoritt-roman hos meg. Har lest den flere ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg takker deg for ditt svar. For din interesse -ikke minst.) Dessverre har jeg ikke lest boken du nevner. Men, jeg noterer den , og håper den kommer i min vei på en eller annen måte. For der er en slags likhet med egne opplevelser , ingen tvil. For selv om det dukket opp flere esker med bøker etter hvert, og selv om jeg gikk til innkjøp av mange , og leste hver og én ; De bøkene som jeg nevnte i mitt innlegg som lå i esken , ble for det første helt klart en slags redning for meg. For det andre ; Når jeg etter alle disse årne setter hendelsen i et salgs perspektiv- Det gjorde meg i høy grad interessert i å lese mer av de forfatterene som på denne måten ble valgt ut for meg. Særlig må jeg i den forbindelse trekke frem min interesse for "de gamle russere" , altså de som skildret tiden i Russland før revolusjonen. Noe som vises klart i "mitt bibliotek". Tolstoj , Turgenjev og kansskje i srørst grad "filosofen" Dostojevskij. På grunn av min interesse for teater , måtte jo Anton Tsjekov inn på min scene , og så kom de i rekke og rad, Gogol , Solugub osv. Kanskje jeg aldri hadde oppdaget denne litteraturen , var det ikke for denne esken. (?). Sikkert er det at fra før -selv om jeg tidlig ble en ivrig leser - hadde jeg ikke lest noe av dem, knapt hørt om dem. Og det får meg til å tenke nå : Kanskje dette kan føre til en "tråd", spalte eller lignende, hvor en bokelsker kan legge frem en hendelse , noe bestemt, som gjorde vedkommende til , ja nettopp det, en bokelsker ! For jeg ble det så avgjort der og da ! Jeg gikk fra å være en som leste bøker , til å bli en elsker av bøker !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Håper du leser Moon Palace av Paul Auster (gled deg). Som sagt, så fikk innlegget ditt meg til å tenke på den romanen. Ikke minst på grunn av romanfiguren og at det er stor litteratur. Paul Auster hadde nok en god del flere romaner han ville skrive, men slik gikk det dessverre ikke (til min store sorg).

En tråd, som du foreslår, kunne definitivt bli spennende. En bestemt hendelse som førte til å være bokelsker kan kanskje ikke påpekes av alle. For mange var det kanskje små drypp, litt input her og der, tilfeldigheter eller ren kunnskapstørst og nysgjerrighet som kom gradvis. En tråd som sier noe om veien til bokelsker? Og en tråd hvor bokelskere også kan fortelle om hvilken bok/hvilke bøker eller hvilket forfatterskap som førte til å være bokelsker kanskje?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Lasse W. FosshaugBjørg L.Kirsten LundOleCarine OlsrødTor Arne DahlAmanda AGro Anita MyrvangPer LundTorill RevheimmarithcGladleserBente NogvaBård StøreCecilie69Berit RMarit HåverstadBjørn SturødKarin BergStine AskeSynnøve H HoelHilde VrangsagenkntschjrldBjørg Marit TinholtPer Åge SerigstadBenedikteMonica CarlsenInge KnoffLillevigretemorMorten MüllerHarald KGroKjersti SMarit HøvdeBerit B LieHanne Kvernmo RyePiippokattaMarteCathrine Pedersen