Kanskje - Hekser: Fra Fortfolgelse Til Fortryllelse by Rune Blix Hagen - kan interessere deg også.
Det er normal format på denne boken.

Heksenes kulturhistorie er ikke bare en harmløs fortelling om fantasifigurer. Dette er en bok om mennesker som ble forfulgt, torturert og brent. For bare noen hundre år siden ble over 300 mennesker henrettet for hekseri i Norge. Men heksenes historie handler også om en meget populær underholdningsfigur som vi finner i folkelesningen, i fabler og på filmlerretet. Skikkelsen er både tidløs og verdensomspennende. Her kan du lese om hekser fra antikken til romantikken, hekseprosessene i Norge og Europa, demonologi, moderne heksekult, Sagaen om Isfolket og Disneys hekser. Du får også møte noen av heksas nære slektninger i form av demoner, trollfolk og sjamaner. Rune Blix Hagen er historiker og har skrevet en lang rekke artikler og kronikker om hekseforfølgelsen i Norge og Europa.

Dessverre kom jeg noe sent til bordet og andre bøker er ikke å oppdrive. Tenker på heksebrenning i Europa. For å få et videre perspektiv på nevnte sak. Jeg konsentrerer meg om en bok om gangen, fordi det er heavy saker om levde liv. Det er ikke lett å søke på heksebrenning fordi man får opp - for meg - mye useriøs / seriøs - så er det å skille disse fra hverandre uten noe særlig helpestoff tilgjengelig (omtale om boken).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for tips. Kjenner godt til Blix Hagen. Jeg er vokst opp «Ved porten til Helvete» og heksemuseet så interessen for temaet er kommet med morsmelka, som det heter, men denne boken av Willumsen hadde jeg ikke hørt om. Blir interessant å få dette historiske innblikket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor er dette (nysgjerrig) ? Har du bøker å anbefale?
"Ved porten til Helvete" + Heksemuse har jeg ikke hørt om - interessant. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heksemuseet eller heksemonumentet ligger på Vardø. Det sies at porten til helvete skulle befinne seg på fjellet Domen, som ligger på fastlandet mellom fiskeværet Kiberg og Vardø.
Blix Hagen har skrevet en bok om trolldomsprosessene med tittelen «Ved porten til Helvete».
Ellers vil jeg anbefale «Inn i elden» av Aina Basso. En skjønnlitterær fortelling, men veldig troverdig i forhold til kilder om heksebrenningen. Det var usedvanlig lett å bli både anklaget og dømt for trolldomsvirksomhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Inn i elden av Aina Basso har jeg notert meg. Derimot Ved porten til Helvete får jeg ikke tak i - ny / brukt - har prøvd mange forskjellige plasser. Forskjellige forfattere fokuserer ulikt på heksebrenning, prosessen, tortur-virkemidler osv. Der en skriver mellom linjene, skriver en annen omfattende om tema og en får god forklaring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser ut til at du kan lytte til den hos Storytel :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit Høvde