I går kveld leste jeg ferdig «med kaldt blod» av Truman Capote.
Det er en velskrevet true crime historie som handler om mordet på en familie på 4 i 1959. Forfatteren har gjort grundig research, han fulgte rettssaken mot de to ugjerningsmennene og gav ut boka etter at de to ble henrettet.
Vi blir kjent med morderne, med de avdøde og med lokalmiljøet. Da boka ble utgitt ble den en bestselger, og det er fortjent. Hadde jeg lest den den gangen ville jeg nok gitt en 6 på terningen.
Nå synes jeg det tross alt er for mange detaljer om alt mulig og har vaklet mellom 5 og 4. For min del kunne den vært noen sider og noen detaljer kortere.

Ellers holder jeg på med «Who killed Roger ackroyd?» av Pierre Bayard.
Jeg tror den må være et must for oss som elsker den typen krim som Agatha Christie skrev. Den er ikke spennende i egentlig forstand, i hvertfall ikke enda, men den går gjennom triks og knep som forfattere av denne typen romaner bruker…skrevne og uskrevne regler for en detektiv roman. Og den skal ende med å vise hvorfor Poirot tok feil morder i den berømte romanen «doktoren mister en pasient»

Til sist har jeg begynt på «Barabbas» av Per Lagerkvist. Romanen følger røveren Barabbas, han som folket ville frigi i stedet for Jesus da Jesus ble henrettet. Forfatterens Barabbas ser ut til å vakle mellom tro og tvil.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja true krime bok til Capote er gode saker. Jeg ble veldig overraska da jeg lest den og hvordan han også dokumentere i den saken er ganske unikt. Hørtes ut som andre også nokså interresant. Håper du får en god lesning og ha en god søndag!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så nylig spillefilmen om Capote der forfatteren blir anklaget for å ha utnyttet de tiltaltes tillit til ham under skrivingen av «Med kaldt blod.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når tid var den filmen laget? Hvor finner jeg den ? På Amazon . com?

PS! Fant den på Amazon Det finnes flere filmer fra bl.a. 1967, 1996, 2006, 2019 - Prime Videos

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteLilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald Andersen