Siste uken i juni været er litt lummert mye regn og nesten sånn tordenvær stemme her på Vestlandet. Denne helgen skal jeg lese ferdig Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Koorsgaard den har jeg hørt mye bra om og spent om den vil leve opp til forventingene til jeg har til boken. Har så langt lest 50 sider og liker det har fått med meg så langt.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Endelig etter flyttesjauen, og flyttet inn i leilighet,er det godt å kunne sette seg ned å begynne å lese/høre lydbok/podkast. Begynte på Skoddehav av Kristina Ohlsson før jeg flyttet,har kommet halvveis, en spennende bok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt med å være ferdig med flytting og få tid til lesning. Håper du fikk en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser videre i Den hemmelige historien, av Donna Tartt, innimellom litt feriering i Sverige. Er omtrent halvveis, og liker det jeg leser! Riktig god helg videre til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fint med ferie og bok. Håper du får en fin ferie og god lesning videre i Den hemmelige historien!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei alle sammen. På vestlandet var det meldt styrtregn på torsdag noe jeg ikke så noe av og min pytt ute var tørr. Fredag var jeg på handletur og da kom det noe regn en skvett nå og da.
Været viste hensyn og regnet de små skvettene bare når jeg innendørs. Ser at pytten min ute er fylt til randen nå, men opphold er det.

På handleturen min måtte jeg kikke på bøker som var plassert like utenfor den lokale bokhandleren min og der fant jeg :
Bunnfall av Jørn Lier Horst, kjøpt i går. Den begynte jeg å lese like etterpå etter å ha kjøpt kaffelatte & noe å spise. Den fortsetter jeg med nå.

Ellers så fant jeg der:
En dag vil vi le av det + Hvis det skulle komme et menneske av Thomas Korsgaard til NOK 199 per/stk.

På posten hentet jeg pakken fra Geir Uthaug som inneholdt de tre bøkene jeg bestilte +
Uthaug sendte meg en bok i gave Obelisk alle med en hilsen. En liten diktbok.

Jeg kom over en bok ++ på nettet som var kraftig nedsatt og som jeg tror blir interessant å lese:
Vold og islam : samtaler med Houria Abdelouahed av Adonis --> Liten omtale av forfatteren som mottok Bjørnsonprisen i 2007 på NrK)
Pesten av Albert Camus -->Anmeldelse NRK
Ti myter om Israel av Ilan Pappé -->Anmeldelse av JAN-ERIK ØSTLIE på FriFagbevegelse

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det har vært mye regn, men fint å få støttet lokal bokhandel. Fint med å ha litt kaffe og bok det er ordentlig kos. Håper du får en god lesning og ha en god søndag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går kveld leste jeg ferdig «med kaldt blod» av Truman Capote.
Det er en velskrevet true crime historie som handler om mordet på en familie på 4 i 1959. Forfatteren har gjort grundig research, han fulgte rettssaken mot de to ugjerningsmennene og gav ut boka etter at de to ble henrettet.
Vi blir kjent med morderne, med de avdøde og med lokalmiljøet. Da boka ble utgitt ble den en bestselger, og det er fortjent. Hadde jeg lest den den gangen ville jeg nok gitt en 6 på terningen.
Nå synes jeg det tross alt er for mange detaljer om alt mulig og har vaklet mellom 5 og 4. For min del kunne den vært noen sider og noen detaljer kortere.

Ellers holder jeg på med «Who killed Roger ackroyd?» av Pierre Bayard.
Jeg tror den må være et must for oss som elsker den typen krim som Agatha Christie skrev. Den er ikke spennende i egentlig forstand, i hvertfall ikke enda, men den går gjennom triks og knep som forfattere av denne typen romaner bruker…skrevne og uskrevne regler for en detektiv roman. Og den skal ende med å vise hvorfor Poirot tok feil morder i den berømte romanen «doktoren mister en pasient»

Til sist har jeg begynt på «Barabbas» av Per Lagerkvist. Romanen følger røveren Barabbas, han som folket ville frigi i stedet for Jesus da Jesus ble henrettet. Forfatterens Barabbas ser ut til å vakle mellom tro og tvil.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ja true krime bok til Capote er gode saker. Jeg ble veldig overraska da jeg lest den og hvordan han også dokumentere i den saken er ganske unikt. Hørtes ut som andre også nokså interresant. Håper du får en god lesning og ha en god søndag!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så nylig spillefilmen om Capote der forfatteren blir anklaget for å ha utnyttet de tiltaltes tillit til ham under skrivingen av «Med kaldt blod.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når tid var den filmen laget? Hvor finner jeg den ? På Amazon . com?

PS! Fant den på Amazon Det finnes flere filmer fra bl.a. 1967, 1996, 2006, 2019 - Prime Videos

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vestlandsværet ja, det setter litt rammer for lesemønsteret mitt. På de fine dagene har jeg Jævla menn av Andrev Walden på øret mens jeg klipper plen, maler huset eller går tur med hunden.
Når regnværet setter inn, synes jeg det er lettere å sette meg ned med ei bok. Da leser jeg 304 dager av Simon Stranger.
Begge disse bøkene fenger meg VELDIG! Jævla menn er fortalt fra et barneperspektiv, som fungerer veldig bra. 304 dager skilderer soldatenes oppdrag og tilstedeværelse i Afghanistan, og i hovedsak Nicholas med PTSD som følger av dette. Meget interessant lesing!
Jeg er så absolutt tilbake i litteraturverden!
Hvis det skulle komme et menneske har jeg lest, likte den veldig godt. Har ikke lest de to andre enda.

God lesehelg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det hørtes fint ut med tur og fint å ha bøker også. Hørtes ut som spennende bøker. Håper du får en god lesning og ha en god søndag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HeddaMIngunn SKirsten LundSynnøve H HoelHarald KVannflaskeBjørn SturødJane Foss Haugenandrea skogtrø egganTove Obrestad WøienEvaTor-Arne JensenFrode TangenKristine LouiseTheaLailaMorten MüllerThereseHilde H HelsethReadninggirl30SolveigKaren RamsvikGunillaBeathe SolbergLabbelineHeidiHeidi HoltanMetteRuneEli HagelundMarit HåverstadBertyVibekeLaila StenbrendenBerit B LieMonica  SkybakmoenLars MæhlumChristin SillibakkenStine SevilhaugMona Hagen