Jeg glemte helt i går å legge ut helgetråden, det var middagsplaner og se fotball kampene sammen så det ble ikke noe helge innlegg. Jeg har i det siste lest Alle dør alene av Hans Fallada som jeg har hatt på leselisten ganske lenge, men utsatt fordi det er tjukk bok og tungt tema. Jeg liker å lese tyngre tema og bøker ofte i sommer tidens. Boken er bra så langt, brutal og ærlig. Godt skrevet, er litt over halvvis.

Hva foretrekker du å lese bøker med tyngre tema om sommeren ,vår eller høst?

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Riktig god helg!

For å gå til spørsmålet ditt først, om lesing av bøker med tyngre tema. Det varierer veldig hvilken «taktikk» jeg bruker. Noen ganger lager jeg en leseplan, hvor jeg skal lese så og så mange sider hver dag - eller uke. Ofte er jeg mest motivert for det om vinteren, gjerne i starten av et nytt leseår. Etter å ha lest en tyngre bok, leser jeg alltid en lettlest bok uten å ha noe spesielt formål med å lese den - som en slags belønning :) I år har jeg lest ferdig 3 veldig forskjelige bøker som det av ulike grunner har vært vanskelig å komme igjennom. Det var da vi var yngre, av Oliver Lovrenski, The tree of Yoga, av B.K.S. Iyengar og Og bakom synger skogene, av Trygve Gulbranssen.

Akkurat nå leser jeg Den hemmelige historien, av Donna Tartt. Dette er hennes debutbok fra 1992. Boka fikk stor internasjonal suksess, og gjorde henne til litterær kultfigur. Boka lå 13 uker på New York Times bestselgerliste og er oversatt til 25 språk. Jeg har lest ca 50 sider, og så langt liker jeg den veldig godt. Språket er av en slik art at det fanger meg inn, og gjør (foreløpig) boka lett å lese - selv om det er en bok jeg har tenkt/trodd vil være en tyngre bok å lese. Vi får se hvordan det går videre :)

Jeg hører også på Nedtegnelser om sorg, av Chimamanda Ngozi Adichie på lydbok. Det er en bok om sorg, etter at forfatterens far dør. Jeg er veldig glad i CNA sine bøker, tekster og foredrag. Hun har en kraftfull stemme, berører veldig aktuelle temaer og skriver veldig bra.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gøy med å høre strategi fra deg. Den hemmelige historien likte jeg veldig godt da jeg hørte den på lydbok lest av forfatteren selv. Det var noe veldig spennende over hele historien og mye merkelig som foregikk der. Håper du får en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er vi atter i slutten av en uke, men springbrett til en ny ubrukt uke. Hva jeg har tenkt å lese har jeg ikke blitt enig med meg selv enda, diskusjonen pågår.

Etter å ha gått bananas i mai og pakker hentet på posten har jeg noe å velge imellom. Får mye inspirasjon her på Bokelskere og takker dere for det. Ønskelisten min øker, ikke minskes.

Etter å ha lest en post om hekser & heksebrenning på FB er jeg ute etter info. Ingen hekser ble brent på bål bare kvinner. Hvordan en kunne ha ett slikt tenkesett at der overhode fantes hekser forstår jeg overhode ikke og det gjorde ikke ettertiden som avsluttet heksejakten

Do you know how many witches the Inquisition burned..
None of them.
witches don't exist.
It wasn't witches who burned..
it was WOMEN.
Beautiful..
cultured and intelligent WOMEN.
Women accused of having water in the well..
or for cultivating and caring for their beautiful plantation.
They were convicted of having a birthmark..
for being skillful with herbal medicine..
for being tall..
black or red-haired.
They condemned those who showed a strong connection to nature..
those who danced or sang.
The ones who looked happy.
To those who looked independent and powerful.
For the Holy Inquisition and many other groups throughout history..
any free-spirited woman should have been burned or thrown into the water.
If she floated..
She was guilty and executed.
If she was sinking and drowning..
she was declared innocent..
and then her soul would go to heaven.
Many thousands of them were thrown off cliffs ..
or placed in deep holes in the ground..
by beings who felt superior to them,..
almost gods.
Why am I even writing this.
Because knowing history is important when it comes to building a new society..
and a new world.
It is urgent to give voice to all women..
in honour of those who were humiliated..
beaten..
tortured and massacred.
Long live..
to independent..
strong and powerful women.
It wasn't witches who burned..
it was WOMEN

Kuriositet/undring er at kvinner ble brent for andre "kriminaliteter" og ikke hengt, fordi å unngå at folk kikket under de hengte kvinners skjørter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Interresant om heksebrenning. Håper du har en god helg !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er omtrent halvveis i «min barndom», selvbiografi av forfatteren Maksim Gorkij. Han ble født 1868 i et brutalt og fattig Russland.Den er svært godt skrevet.

Jeg liker å bytte på bøker, neste på lista er en krim

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende med biografi. Håper du har en fin helg forsatt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat den boka er kanskje den beste boka jeg har lest. Den er for meg en klassiker i russisk litteratur med stor K. Romanen skildrer Gorkijs barndom fra hans fødsel til han er omtrent elleve år gammel. Etter at Aleksejs far dør, (hans riktige navn) flytter han med sin mor til besteforeldrene på morssiden. Bestefaren er en streng og voldelig mann, mens bestemoren er kjærlig og mild, og hun blir en viktig person i Aleksejs liv. Gjennom bestemoren får Aleksej en tidlig innføring i russiske folkesagn og religiøse historier, som påvirker hans senere litterære verk. Romanen gir et realistisk bilde av livet blant de fattige i Russland på slutten av 1800-tallet.
Gorkij hadde et komplekst og ofte fiendtlig forhold til tsaren og det russiske tsarregimet. Han skrev om de fattiges lidelser og urettferdighetene de ble utsatt for under tsarens styre. Av den grunn ble han sendt i eksil til Capri i Italia.
Nå skal jeg ikke røpe mer, men lykke til med boka, og tar gjerne imot et godt krimtips.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lagt igjen en bokomtale på siden for boka her inne, det er den første omtalen og den er ganske kort. Det er litt sørgelig synes jeg, for en slik russisk klassiker og slik en god bok.

Så jeg fikk lyst til å oppfordre /utfordre / oppmuntre deg til å legge inn det du skrev over her? Kanskje boka når ut til et større publikum?
🤗

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Du kan bare kopiere det jeg skrev, og legge det til i omtalen din for min del:) Da kan du kanskje legge til dette:
Romanen skildrer Gorkijs barndom fra hans fødsel til han er omtrent elleve år gammel. Etter at Aleksejs far dør, (hans riktige navn) flytter han med sin mor til besteforeldrene på morssiden. Bestefaren er en streng og voldelig mann, mens bestemoren er kjærlig og mild, og hun blir en viktig person i Aleksejs liv. Gjennom bestemoren får Aleksej en tidlig innføring i russiske folkesagn og religiøse historier, som påvirker hans senere litterære verk. Romanen gir et realistisk bilde av livet blant de fattige i Russland på slutten av 1800-tallet, og det blir skildret på en ærlig og ekte måte.

Vil du ha med bakteppet, så er boka skrevet under tsarregimet.

Gorkij hadde et komplekst og ofte fiendtlig forhold til tsaren og det russiske tsarregimet. Han skrev om de fattiges lidelser og urettferdighetene de ble utsatt for under tsarens styre. Av den grunn ble han sendt i eksil til Capri i Italia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for utfyllende informasjon om forfatteren!

Krimmen som står for tur er i hvertfall who killed Roger acroyd.
Jeg nevnte «doktoren mister en pasient» som en av Agatha Christies absolutt beste romaner og ble anbefalt denne.. den egentlige løsningen på historien, av Pierre Bayard. Jeg har kjøpt den brukt på nett og er spent på om den står til forventningen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hørt så mye positivt om Muren av Don Winslow, alle sier at den må jeg bare lese, så jeg skal prøve meg på den. God lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin Høyland