God kveld i stuen til alle sammen

Nå er jeg godt i gang med Røykteppe av Jørn Lier Horst & Thomas Enger og liker den godt.
Må innrømme at Jørn Lier Horsts Forræderen falt ikke helt i smak. Kom ikke inn i historien og endte med å skumlese siste del av boken.

I forrige uke var jeg innom Ark og fikk med meg "Til våren" av Anna Bache-Wiig - tilbud til Arks venner/medlemmer. Historien begynner våren 1945. En tid da alle følelser var satt fri etter 5 år under tysk okkupasjon. Hver generasjon har hatt sitt. Noe jeg har tenkt på - det var Hitler som tapte krigen, som resulterte i at vanlige tyske borgere ble satt fri de også da de allierte tok opp kampen.

Våren 1945 synes alle muligheter å stå åpne for Ingrid Abrahamsen. Endelig er landet fritt, og hun kan gifte seg med mannen hun elsker. Men freden kaster også skygger. Faren hennes, krigsseileren, som ingen har hørt fra på flere år, kommer ikke hjem til bryllupet. Kanskje har han sine helt egne grunner til å holde seg borte. Og da bestevenninnen Tove dukker opp, etter å ha blitt jaget fra byen etter et forhold med en tysk soldat, flyter også gamle lengsler og hemmeligheter til overflaten.

Hvilken krig har de tre utkjempet, og er den egentlig over? Og er Ingrid så fri som hun tror? Hva former en ung kvinnes lengsler og håp? Hvilke muligheter har hun i et samfunn som skal bygges på ny?

Har ikke lest noe av henne før, så hvis noen har det, tar jeg imot forslag. På Ark fant jeg heftet bøker på tilbud som fanget min interesse:
Å sette sammen bitene : min historie om vold, skam og reparasjon av Martin Eia-Revheim.

Martins fortelling er en opprørende historie om svikt og svik. Om å vokse opp med en voldelig og uberegnelig far. Om alvorlig omsorgssvikt og vold som aldri ble oppdaget.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Røykteppe av Thomas Enger og Lier Horst leste jeg nylig, og jeg likte den godt. Jeg har veldig sansen for Thomas Enger. Har prøvd å lese Lier Horst sin krim, men den likte jeg ikke så godt. Kombinasjonen av disse to forfatterne, derimot, er veldig bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig mye spennende her nok en helgetråd. Håper du får en god lesning og ha en god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenVegard BorgenTine VictoriaEster SMorten GranheimFindus