Jeg holder på med «Dødskammeret» av John Grisham. Det er ikke en bok for dem som elsker action - fart, gørr og spenning, men jeg liker Grisham. Og denne boka har gitt meg litt å tenke over:
Har staten rett til å bestemme om et menneske skal leve eller dø?
Kan det være riktig dømme et menneske til døden?
Hva hvis velkommene viser seg å være uskyldig?
Hva hvis vedkommende er skyldig? Kanskje også i mord eller overgrep som ikke er omfattet i dommen?
Hva hvis vedkommende angrer voldsomt?
Hva hvis vedkommende overhode ikke angrer, men tvert i mot er ganske kry?
Blir de dødsdømte behandlet humant i ventetiden?
Er døden smertefri?
I utgangspunktet en fredelig spenningsbok, hvis det går an å si. Men full av tanker og innspill, i hvertfall for en nordmann som stort sett assosierer dødsstraff med mer autoritære land som kanskje ikke tar dette med rettferdige rettssaker så alt for tungt.
Viser 3 svar.
Det er høyt aktuelle spørsmål som man må tenke på. Hørtes veldig interresant ut. Håper du har en god lesning og håper du får en god helg :)
Den høres interessant ut. Leste for flere år siden Uskyldig dømt og den sitter fremdeles i meg. Så John Grisham skriver utrolig godt og man blir dratt inn i fortellingen. Er Dødskammeret også hentet fra virkeligheten?
Jeg visste ikke før nå at Uskyldig dømt er basert på virkeligheten. Det gjør jo historien enda sterkere. Takk for at du fortalte det!
Hvis Uskyldig dømt sitter i etter flere år vil du nok ha utbytte av Dødskammeret. Uskyldig dømt er nok mer spennende, men der har vi en dødsdømt som er uskyldig og sympatisk. Dødskammeret er ren fiksjon så vidt jeg kan forstå, men den dødsdømte er en heller usympatisk person som har ødelagt livet for mange mennesker, så Graham får fram flere fasetter av temaet dødsdom.