Denne helgen gjenleser jeg fri vilje av Helga Hjorth for en lesesirkel, der vi skal diskuterer
fri vilje og arv miljø i sammenheng, så jeg tror vi skal få en fin samtale om begge bøkene. Jeg liker å gjelese bøker hvis de er til lesesirkel eller at jeg husker at jeg likte de godt. Pleier du å gjenlese bøker?

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en fin helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg er veldig glad i å lese gode bøker om igjen! Man kan selv ha forandret seg og erfart mye siden forrige gang, men det kan også hjelpe til forståelsen av boken når man ved gjenlesing kan oppdage hvor viktige små detaljer underveis kan være. For tiden leser jeg Cora Sandels trilogi om Alberte, - det er femti år siden sist, - og jeg tror faktisk jeg synes den er enda bedre nå, og det sier ikke lite!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tøft å lese noen har for en god stund tilbake. Og det er jo det fine med å gjenlese og gjenoppdage god kvalitet av bok/bøker. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hender jeg leser bøker om igjen, men ikke ofte.

I går startet jeg på Leksjoner i god kjemi, av Bonnie Garmus. Leste den ut i dag. En fantastisk bok med mye humor, alvor, og en drivende historie. Anbefales!

Nå skal jeg lese Uglens dag, av Leonardo Sciascia. Dette er en kort, italiensk krim. Boken er beskrevet som en romanklassiker om mafiaen på Sicilia - verdens første mafiaroman.

Jeg har god tid til å lese på ferie, og koser meg i 25+ varmegrader og sol denne helgen. Ønsker alle en fin helg videre!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leksjoner i kjemi er fin, men fint med tips. Gøy med mafiaroman. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På`an igjen med lesingen :-) Har pløyd gjennom Enkene av Pascal Engman, en sidevrenger i kategorien krim/triller. Engman har jeg ikke lest før, men vil lese igjen. Enkene handler om IS i Sverige - I say no more...!

Har kommer langt i boka Janne Haaland Matlary sin Demokratiets Langsomme Død. Hun skriver godt om overnasjonalisme; frykten for at f.eks EU og internasjonale domstoler skal overta Norges dominans i eget "reir". Boka startet med menneskene på flukt og migrasjon. Boka danner godt grunnlag for diskusjoner om ulike emner. En behøver ikke være enige i alt som står der, det er ikke jeg heller. Men diskusjoner er jo som kjent sunt :-)

Ei god helg og leseuke til alle sammen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gøy med krim. Har hørt mye godt om Engman. Ja diskusjoner er veldig bra. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjenlest en del tegneserier, men bøker er det ikke mange som har fått gått "runde 2". Unntaket er favorittboken min som jeg i en årrekke alltid hadde med meg på flyturer som en inspirasjon til å holde meg sterk og være modig. Bar den alltid med meg i hånden fordi den er ganske tykk og må spare plassen i ryggsekken til andre nødvendigheter, haha

Denne helgen skal jeg lese videre i My Secret Garden av Nancy Friday, en bok fra 70-tallet som var banebrytende i seg selv ved å publisere ekte kvinners seksuelle fantasier i populær bokform. Jeg er jo ikke den aller mest tradisjonelle karen, men boken har riktignok fått opp øynene mine for hva som kan forekomme i kvinnesinnet når stemningen er der

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tegnserier er fint, og spennende med 70 talls bok. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til tross for at jeg er kvinne, vet jeg ikke hva som rører seg i andre kvinnesinn, så det hadde vært bittelitt interessant å lese og se om innholdet stemmer med egne opplevelser.
Skulle ikke forundre meg om det finnes nesten like mange svar, som det finnes kvinner, så jeg er glad for at du tar med ordet «kan» i siste setning :)
Ellers syns jeg det er kult at du er nysgjerrig nok til å dykke ned i temaet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser gjerne bøker om igjen, men det skjer ikke ofte.
Bakgrunnen er da alltid en erindring om at boka gav meg en spesiell følelse, lærdom, geniale formuleringer, bilder eller gjenkjennelse. Noen bøker er så absolutt verd det, for det dukker som oftest opp flere detaljer ved en ny gjennomgang, men ikke alltid det stemmer overens med mitt første inntrykk.

Denne helgen dykker jeg ned i myter og fortellinger om villkvinnen i «Kvinner som løpet med ulver». Er veldig spent på om den svarer til forventningene, her venter jeg nemlig å oppleve en viss gjenkjennelse :)

God helg alle bokvenner☺️

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fint å høre. Kan si enig i mye du skriver til årsaken til å gjenlese en bok. Håper du liker boken du leser og ønsker deg en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TPiippokattaFrode Øglænd  MalminJohn LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly Duck