Readinggirl30 har ikke postet noe om denne lesehelgen, så da lager jeg et innlegg.

Hva leser du denne helgen?
Jeg leser - og har lest ut - den siste boken i Jon Fosse sin serie, Trilogien, boka Kveldsvævd. Dette var atter en bok av Jon Fosse med et nydelig språk som drar en med seg gjennom boka. Nå er hele Trilogien lest, og jeg anbefaler alle å lese denne. Boka (bøkene) er korte, lettleste, og det er en fin mulighet til å stifte bekjentskap med vår Nobelprisvinner i litteratur.

Håper alle bokelskere har en fin helg, og finner rom til å lese noe.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg ble ferdig med "Triologien" forrige helg. Enig med din anbefaling. Jeg er veldig glad for endelig å tatt meg tid til å lese Fosse. Det gjør jeg gjerne igjen.

Denne helgen har jeg lest halve "Søstrene" av Jonas Hassen Khemiri.
Det har vært en flott leseropplevelse - en av årets beste. Han skriver så flott om utenforskap og om hvordan opphavet definerer deg på mange måter. Boken er tykk så jeg blir ikke ferdig denne helgen, men den er skrevet på en så flott måte at jeg vil den skal vare lenge. Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takker for tipset om "Søstrene" :)
Hvis du vil lese mer Fosse, så prøv gjerne Morgon og kveld. Den var også veldig bra.
Ha en fin uke!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, har fått kjøpt "Morgon og kveld" nå :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg les Studie i männskligt beteende av Lena Andersson. Eller studie i menneskelig adferd, som den er oversatt til.
Eg les den på svensk, litt fordi det var den eg snubla over på biblioteket, og litt for å halde ved like evna til å lese søsterspråket.
Liker teksten veldig godt, men så er jo Lena Andersson ein favoritt. Folka er ekte og sårbare og livene er meir fletta i kvarandre enn dei trur - dei ser det berre ikkje. Heldigvis er eg berre halvvegs.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var en forfatter jeg ikke hadde hørt om. Jeg måtte google boka. Den hørtes fornøyelig ut :) Ha en fin uke!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Supert Laila!
Jeg avsluttet «Ett minutts stillhet» av Siegfried Lenz i går kveld…en godt skrevet kjærlighetsbok på kun 111 sider. Han skrev denne i 2008, da var han en gammel mann.
Jeg har lånt enda en kort bok, «En kvinnes frigjøring» av Édouard Louis. Han skriver om sin mor, et ømt og skarpt morsportrett og en gripende historie om oppbrudd og forsoning står det å lese bak på boka. Denne begynte jeg så vidt på i går. Jeg har tidligere lest «Farvel til Eddy Belleguele» av ham hvor han skriver om sin oppvekst og løsrivelse fra fattigdom og fordommer, interessant også denne.
Ha en hyggelig søndag alle leseentusiaster!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Korte bøker gir ofte noe annet enn lengre/lange bøker. Det blir mer komprimert, fortettet. Interessant å se at "Ett minutts stillhet" har ligget på bestselgerlistene i Tyskland siden utgivelsen. Ha en fin uke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint Laila.
Har nettopp lest den triologien, og er enig med deg - nydelig.
Denne helgen har jeg avsluttet en bok som ikke levde opp til forventningene «Ekte sekstiåttere spiser ikke seipanetter». Kan hende bør man tilhøre denne gruppen eller kjenne noen som gjør det for at det skal treffe. Jeg valgte boken fordi jeg har lest Tristessene til Nils-Fredrik Nielsen og de likt jeg godt. Dette var noe helt annet.
Nå har jeg funnet noe eldre, nemlig Steppeulven av Hermann Hesse, så håper jeg den lever opp til godordene.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var synd at sekstiåtterboka ikke levde opp til forventningene. Steppeulven er vel en 1001-bok, så det er jo virkelig en klassiker. Det blir spennende å høre hva du synes om den (har ikke lest den selv). Riktig god uke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KPernille GrimelandHelena EMcHempettSol SkipnesTor-Arne JensenMads Leonard HolvikDinaVibekeMaria HusefestAnn EkerhovdHanne Kvernmo RyeGrete AastorpPiippokattaCarine OlsrødVannflaskeNina J.B.RufsetufsaJohn LarsenTore HalsaPilarisKjerstiChristoffer SmedaasIngunn SSissel ElisabethTorill RevheimMarianne  SkageIngvild STone SundlandTanteMamieTore OlsenReidun SvensliJan-Olav SelforsDolly DuckMargrete Dyvik CardonaJulie StensethDannyDaffy EnglundKristin LandmarkTine Sundal