"Det var engang en gutt som het Eustace, og han fortjente det nesten" Slik begynner en av Narniabøkene. Litteraturen er full av mer eller mindre Spesielle navn Uriah Heep, Burzum Ridicully etc.) Er det noen som har noen gode på lager? Selv husker jeg spesielt en novelle av John Dickson Carr, der en sentral person bar navnet "Carl Kuhn". Det ga unektelig historien et utilsiktet humoristisk element, da jeg, med min litt lurvete Oslo-øst dialekt, automatisk uttaler dette Kal kun.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Nå er jo russiske navn i utgangspunktet merkelig for de fleste. Likevel bør Akakij Akaijevitsj med - ikke minst fordi Gogol la stor vekt på navn og denne stakkars Akakij fikk akkurat det navnet for å understreke hans hjelpeløshet, klønete framtoning og usikkerhet. Navnet har ingen betydning - noe russiske navn ofte har - det er bare en merkelig sammensetning av bokstaver - så ja - Akakij Akaijevitsj er et merkelig og karakter-beskrivende navn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merkelige navn har sin egen plass i litteraturen, uten tvil. Det mest vidgjetne navnet er nok J. Alfred Prufrock.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi kommer vel ikke utenom Harry Potter- bøkene. Der det både i orginalene og i de norske utgavene er gitt uforglemmelige navn til mange av bipersonene som kanskje sier noe om personligheten deres eller hvor de kommer fra. Slur, Humlesnurr, Nilus Langballe, Parvati etc

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I "den siste viking" av Johan Bojer (anbefales!) opptrer han Kaneles. Et fantastisk navn. guttungen skal være glad for at jeg ikke leste den boka før ganske nylig, ellers hadde han nok gått rundt og hett det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den kvinnelige protagonisten i Jonathan Carrolls "The Land of Laughs" heter Saxony. Jeg hadde aldri hørt dette navnet før, og jeg ble helt betatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk å hete Ask Burlefot og være på "nikken" med så mange leseglade mennesker. Agnar Mykle skal ha skryt for å ha funnet opp det navnet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Navnet skjemmer ingen - eller? Morse i Colin Dexters bøker verget om sitt fornavn lenge - helt til han måtte innrømme at det var Endavour. Temmelig forståelig at han ikke ønsket å kringkaste det...

Liker også Boo Radley - navnet Harper Lee ga til den rare/gode naboen i To Kill a Mockingbird - et band har også tatt det navnet.

Ellers må Flemmings James Bond nevnes - de aller fleste av damene har temmelig tvedydige navn.

Til slutt Marion i Indridasons bøker; litt av spenningen dreier seg jo om å finne ut hvilket kjønn navnet innehar;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Tvedydig" er enten en skriveleif eller et fabelaktig beskrivende ord, haha.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

He he, må vel minnrømme at det var en skriveleif, ja....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald Andersen