Jeg tror du vil ha større hell med å sende dette rett til André, enn å poste her.

Når det er sagt, så skjønner jeg godt ønskene dine, og vi er nok flere som har tenkt på det samme. Men det jeg vet fra bibliotekverdenen, hvor vi delvis er utdannet til å gjengi metadata korrekt, så gjør folk det så forskjellig at det nå jobbes iherdig med å få ferdig en metadatabrønn som blir en slags "hellig gral" med kvalitetssikret informasjon. Og en av grunnene til det er fordi vi er lei av duplikater (som vi selv har opprettet). Og denne jobben gjøres sentralt, av Nasjonalbiblioteket, og det er bare noen ytterst få som har tilgang til redigeringsfunksjon, fordi "flere kokker, mer søl".

Hvis jeg forstår informasjonen rett, så kjøper/henter Bokelskere metadata fra Amazon og Bokbasen, så for engelske utgaver kan man kanskje sjekke Amazon for å se hvor komplette data de har, og hvor de ev kjøper sine data fra. Men det bør gjøres via ISBN og ikke noe annet. Bokbasen har levert data til norske bibliotek gjennom mange år, så for norske utgaver kan man forvente ganske komplett informasjon (iallfall nyere titler).

Vet ikke hvor nyttig info dette var, menmen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk så mye for innsikten i ekspertisen din!

Er ikke helt dreven på dette med databaser og inndata, må jeg ærlig innrømme.

Skulle bare gjerne ha bidratt til å optimalisere infoen som er på boksidene når det mangler nøkkelinfo som Antall sider, spesielt. "Tellermekanismen" som teller antall leste sider på profilene våre blir jo ganske uoversiktlig når mekanismen ikke faktisk kan telle antall leste sider, siden det mangler denne infoen på boksidene.

"Problemet" mitt er jo at jeg knapt leser norske utgivelser, og vil estimere at 80 % av boksamlingen min ikke eksisterer allerede i databasen(e) som bokelskere henter infoen sin fra. Det blir mye manuelt arbeid å legge til enkeltbøker, men det er jo egentlig bare gøy siden den virtuelle boksamlingen da blir riktig representert og personlig. Det går nå, sakte men sikkert!

Har det bare som vane å prøve tenke ut løsninger der det virker som det kan forenkles prosesser.
Som lekmann kan jo mye virke "lett å endre på", men som i virkeligheten er mye mer avansert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, veldig fint å høre at du fikk noe ut av det. :)

Jeg er ganske grønn selv når det kommer til det tekniske. Jeg har deltatt på møter hvor de har presentert arbeidet med denne metadatabrønnen og utfordringer, og jeg har hengt sånn delvis med, men er ikke i stand til å videreformidle alt som ble sagt, haha! Bare de meget store linjene.

Jeg skjønner godt problemet, jeg har hatt samme erfaring sjøl når det gjelder eldre faglitteratur. Men hvis jeg skal tillate meg å spekulere, så tror jeg ikke behovet er stort nok til at det gir mening å endre på noe som fungerer bra nok for de fleste brukere. I tillegg er dette en type "merarbeid" som ikke kommer til å gi noen form for avkastning, og da har det ikke særlig høy prioritet.

Obs. Her snakker jeg ut fra egen erfaring fra min egen arbeidshverdag. Eksempelvis hvis det er noe jeg kunne tenke meg å gjøre, på mer idealistisk grunnlag, men som nødvendigvis ikke gir utslag i hverken statistikkrapportering (måltall som brukes i norsk kulturindeks og som er svært viktig for de som setter budsjettet mitt) eller at lov om folkebibliotek oppfylles, så må jeg ofte spørre meg selv: hvor viktig er dette?

Men jeg er helt for intitativet ditt og jeg synd du bør sende epost til Andre og spør! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundTine VictoriaAnn EkerhovdEivind  VaksvikNinaRisRosOgKlagingLailaNorahTove Obrestad Wøieningar hReadninggirl30Jørgen NBokToreTor-Arne JensenPirelliLise MuntheMarenLeseaaseTheaRavnG LMarit HåverstadKjell F TislevollIngeborgMorten BolstadChristinaGrete AastorpThomas KihlmanAliceInsaneVibekemgeBerit RTom-Erik FallaHilde VrangsagenTine SundalBritt ElinVidar RingstrømAlice NordliElisabeth SveeMads Leonard Holvik