Denne helgen er siste mulighet å få lest noe siste før 2023. Er du fornøyd med antallet bøker du har lest i år? Jeg har lest 203 bøker i år, så jeg er veldig fornøyd, det er 10 mer enn i fjor. Jeg har hørt en del lydbøker også og lest noen bøker som har mindre sideantall også. Jeg hørte ferdig en siste lydbok i dag single all the way av Portia Macintosh som jeg likte nokså greit.

Har du noen lesemål for neste år? Jeg har ingen konkret lesemål utenom å lese noen av bøkene jeg har hjemme.

Ønsker alle en fin helg og et godt nyttår :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Wow!! Eg hadde som mål å lese 23 bøker, men ender visst på 18. Fløy gjennom

Da vi var yngre i går og i dag tidleg, så satser på at det blir (minst) 24 i 2024!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

23 i 2023 og 24 i 2024, ikke verst, godt nyttår :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med Den nye fisken av Simen Sætre og Kjetil Østli. En utrolig god bok om oppdrettsnæringen og hvordan bransjen drives. Her har forfatterne grav dypt, og avslører de tette båndene mellom statlige instanser, forskning og oppdrettsnæringa. Fakta om massedød av laks, rømningsproblemene og det enorme forbruket av giftige kjemikalier i krigen mot lus. Løgnene om hvor sunn fisken er, løgnene om hvor miljøvennlige de er. Alt forsvart fra toppen i politikken. Man lærer om hvordan kritiske forskere og andre røster blir kneblet i aviser og utsatt for karakterdrap i forskningsmiljøer. Gjerne med betegnelsen aktivist. En næring der profitt betyr alt, og med velsignelse fra toppen. En bransje som har nok makt til å gi forskere med kritisk mening munnkurv. Dette skjer i land vi ikke liker å sammenligne oss med, men det skjer også her i landet. Denne boka bør alle som spiser oppdrettslaks lese. Denne boka avslører rett og slett oppdrettsnæringens mange skyggesider. Og det er ikke få.

Godt nyttår :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig interresant. Godt nyttår :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne hørtes så interessant ut at jeg bestilte idet jeg hadde lest dette svaret/innlegget ditt😃

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg såvidt startet på Lars Saabye Christensen sin bok En tilfeldig nordmann, så det er vanskelig å si noe om den foreløpig.

Leseåret 2023 ble bra. Målet er å få lest ca. 40 bøker i året, og i år har det blitt 61 (62 i fjor, så ganske jevnt). Av disse er 20 krim, ca 25 er romaner, noen noveller, noen biografiske bøker, noen skuespill og noen barnebøker. 20 av bøkene er skrevet av norske forfattere, og det er 15 forskjellige nasjonaliteter totalt. Lydbøker har jeg aldri fått dreisen på, jeg må lese bøkene rent fysisk, på papir.

Neste år tenker jeg at jeg har samme målet; å få lest ca 40 bøker. Dette for å ikke skape noe lesepress, men bare lese for at det er hyggelig :) Jeg tror jeg skal være mer bevisst på variasjon: lese bøker av forfattere fra alle verdensdeler (gjerne enda flere land), lese romaner, krim, noveller, biografisk litteratur, barnebøker - og være åpen for nye eller ukjente sjangere. Jeg bruker leseutfordringen til The 52 Book Club som utgangspunkt for lesingen min, kombinert med de bøkene jeg allerede har, eller har på ønskelista.

Riktig godt nyttår til alle bokelskere!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ikker verst med 61 bøker, håper du har hatt et godt leseår og godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk med meg en bok som var på tilbud i min lokale bokhandel 10 NOK

Spansk pepper av Lone Elisabeth Hansen

Har bare lest noen sider, men det er nok til at smilet kom fram.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så koselig med en bok for ti kroner, litt av en butikk og pris. Håper du forsetter å like boken. Håper du får en god lesning og ha en god søndag og et godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Amanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteThea