Jeg har lenge hatt lyst til å lese Narnia, men hvilken er den første boken i serien? Hvilken skal man begynne med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Den første boka heiter "Drømmen om Narnia", den har i grunnen ikkje så mykje med resten av serien å gjere, anna enn at vi får høyre korleis Aslan skapte Narnia (med ein sang trur eg det var), korleis Narnia er knytta til vår eiga verd, og vi får eit første møte med Jadis (den hvite heksa).

Personlig synes eg dette er den svakaste boka i serien, kanskje med untak av "prins Caspian", men uansett så er Narnia ein flott, liten serie som er verdt å få med seg.

Ikkje så veldig mørk og dyster, men med mange allusjoner til Bibelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka heter The Magician's Nephew. Håper du vil kose deg med denne serien

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har alltid trodd det var enten Drømmen om Narnia eller Løven, Heksa og Klesskapet. Mange takk for å sette meg på rett kurs, så og si. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har helt rett; boka heter Drømmen om Narnia i norsk utgave. Løven, heksa... er bok nummer to

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... men er ikke egentlig det beste aa begynne med Loeven (sorry, engelsk tastatur), heksa og klesskapet ? Saann for historien/leseopplevelsens del?? just my two cents... =)

... foroevrig ikke min favorittlitteratur - har en tendens til aa holde med JRRTolkien i den debatten ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også større Tolkien enn Lewis-fan. Enig i at man kan droppe The Magician's Nephew og heller starte med The Lion... Digresjon: det var en herlig opplevelse å sitte på pub'en The Eagle and Child (eller The Bird and The Baby, som Tolkien kalte den) i Oxford, drikke øl og lese bok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka gir et utgangspunkt for å forstå Narnia som sted og hva som er bakgrunnen for hovedkonflikten i serien. Ikke noen super bok, men er kjapp lesing og helt greit å ha med i bagasjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenKirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettSolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalle