Skulle gjerne visst hva dere tenker om denne regelen:

Eldre verdenslitteratur (Ev), utgitt før 1976
Nyere nordisk litteratur (Nn), utgitt etter 1975
Nyere verdenslitteratur (Nv) utgitt etter 1975
Eldre nordisk litteratur (En), utgitt før 1976

Skal vi løse opp og heller stemme på det medlemmene forslår mer fritt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Synes inndelingen i epoker og områder har bidratt til å sikre bredden i lesesirkelen. Vi har dermed unngått å bli en ren bestselgerklubb. Men kanskje det kan varieres noe på områdene: asiatisk, latin-amerikansk osv?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er helt enig, Harald. Jeg synes inndelingen har vært givende, men hvis vi er få som for eksempel ønsker å lese eldre litteratur, så kan inndelingen være et hinder. Kunne det være en forslag å dele inn i 2: Nordisk litteratur og Verdenslitteratur. To i stedet for 4, for ikke å tenke så mye på årstall. Denne gangen måtte jeg avvise et godt forslag pga årstall.
Det er blitt foreslått inndeling i sjanger. Jeg er usikker på det, men det er jo en mulighet.
Flere som vil uttale seg?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan ikke se at nåværende inndeling er givende, hvis det kun blir foreslått 3-5 bøker hver gang. Fakta viser at inndelingen i Nordisk litteratur og Verdenslitteratur før og etter visse årstall ikke lengre inspirerer lesesirkelens medlemmer til å komme med forslag til bøker.

Det er på tide å gjøre om på inndelingen og systemet for øvrig hvis vi ønsker at flere skal delta aktivt i lesesirkelen og diskusjonen av bøker. Antall enkeltpersoner som har deltatt i diskusjon om bok i år varierer fra 4-7 stykker fra bok til bok. Per nå er det 3 foreslåtte bøker som stemmes over, og 5 stykker som har stemt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller i hvert fall forhøye skillet mellom nyere og eldre. Før og etter 2000?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt usikker på om det bør være helt fritt, uten noen føringer, eller ikke.

Kunne vi hatt forskjellige sjangere? Like mange som det er lesesirkel i løpet av et år for eksempel (4-6) ? Klassikere, romaner, krim etc.?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det syns jeg er en god ide. Sliter med å finne ønsket ulest eldre litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari Fredriksen