Nå er jeg ikke så veldig belest innen fantasy-sjangeren, med unntak av Tolkien og til nøds Lewis. Navnene Dragaera og Vlad gir meg likevel visse assosiasjoner. Dracula, anyone?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg har lenge hatt lyst til å lese Narnia, men hvilken er den første boken i serien? Hvilken skal man begynne med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka heiter "Drømmen om Narnia", den har i grunnen ikkje så mykje med resten av serien å gjere, anna enn at vi får høyre korleis Aslan skapte Narnia (med ein sang trur eg det var), korleis Narnia er knytta til vår eiga verd, og vi får eit første møte med Jadis (den hvite heksa).

Personlig synes eg dette er den svakaste boka i serien, kanskje med untak av "prins Caspian", men uansett så er Narnia ein flott, liten serie som er verdt å få med seg.

Ikkje så veldig mørk og dyster, men med mange allusjoner til Bibelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka heter The Magician's Nephew. Håper du vil kose deg med denne serien

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har alltid trodd det var enten Drømmen om Narnia eller Løven, Heksa og Klesskapet. Mange takk for å sette meg på rett kurs, så og si. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har helt rett; boka heter Drømmen om Narnia i norsk utgave. Løven, heksa... er bok nummer to

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... men er ikke egentlig det beste aa begynne med Loeven (sorry, engelsk tastatur), heksa og klesskapet ? Saann for historien/leseopplevelsens del?? just my two cents... =)

... foroevrig ikke min favorittlitteratur - har en tendens til aa holde med JRRTolkien i den debatten ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også større Tolkien enn Lewis-fan. Enig i at man kan droppe The Magician's Nephew og heller starte med The Lion... Digresjon: det var en herlig opplevelse å sitte på pub'en The Eagle and Child (eller The Bird and The Baby, som Tolkien kalte den) i Oxford, drikke øl og lese bok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boka gir et utgangspunkt for å forstå Narnia som sted og hva som er bakgrunnen for hovedkonflikten i serien. Ikke noen super bok, men er kjapp lesing og helt greit å ha med i bagasjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan se "Vlad", men "Dragaera"? Jeg tror nok også den godeste Brust er klar over Vlad Tepes assosiasjonen, men det er altså ikke vampyr bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og endå meir far fetched kan det bli. For i Kostovas fantastiske forteljing, "the Historian", driver Vlad Tepes å distrubierer mystiske bøker med drageikon til lovande historikere. Då vert det Drag --- on ;)

Uansett høyres seriane du nemner spennande ut, likar karakterar som bryer med dei tradisjonelle fantasy arketypane!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok, den var kanskje litt far fetched... Dra ----- cula ;) Med litt fantasi - og dårlig uttale - passer det godt. Tror nok jeg må prøve ut flere fantasy-bøker, ser at veldig mange her inne på forumet er ganske så hekta; det tar jeg som et kvalitetstegn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anja! Nå leser du "The Fionavar tapestry" i ferien!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok ok... Jeg skal skjerpe meg ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dere har begge utpregede, tørrvittige, assosiasjons-hjerner. Jeg bøyer meg i støvet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne Jenseningar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt Fagertveit