Det er lav aktivitet, og ikke så mange som deltar i stemmegivning og diskusjoner rundt bøkene. Det er vanskelig å si om det er fordi man ikke synes bøkene og konseptet passer, eller om det er fordi vi har en stor andel av passive medlemmer som ikke hadde vært med uansett.

Selv har jeg lest 2-3 bøker i lesesirkelen hvert år de siste årene, noen flere for flere år siden. Jeg er sjelden med i diskusjonen. På den siste avstemmingen er det for eksempel ingen av bøkene jeg kunne tenke meg å lese, derfor deltar jeg ikke.

Nå har ikke jeg sett nøye på bokutvelgelsene den siste tiden, men hvis det kun er et fåtall som foreslår bøker, så blir lesesirkelen sine bøker en refleksjon av ønskene/smaken til noen få. Jeg foreslår sjelden bøker, da jeg har erfaring med at mine forslag som regel ikke blir valgt (med noen unntak).

Så hva kan vi gjøre?
Noen tanker:
- Vi må få sjekket opp hvor mange som ønsker å være med videre av de som er registrert i lesesirkelen.
- Skulle vi hatt faste datoer for når vi starter å lese? Det kan gjøre det lettere å følge med/holde oversikt.
- Vi kunne bestemme et maks antall for bøker som skal leses i løpet av et år, for eksempel 5 eller 6. Mer enn dette tror jeg er for mye til at man rekker å henge med, i tillegg til de andre leseprosjektene vi sikkert har.
- Vi må få folk til å foreslå flere bøker.
- Det med at vi må gi stemme til to bøker eller mer - trenger vi å ha den regelen? Det har noen ganger hindret meg fra å stemme, da jeg ofte kun ønsker å gi en stemme.
- Harald K sitt forslag om å justere stemmereglene virker bra. Jeg er imidlertid ikke av den oppfatning at vi trenger påminnelser og oppmuntringer for å være med hele tiden. Det kan fort virke masete.
- Jeg er enig med Inngunn S og gretemor om dette med litteraturanalyse, da jeg ikke er helt der selv heller.

Det hadde vært fint om alle (eller de fleste) av dem som er registrert som deltakere kunne svare i denne tråden til Torill, så vi får vite hva vi alle tenker :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Mange gode forslag!
Jeg stemmer for faste datoer. Hele forslagsperioden denne runden gikk meg dessverre hus forbi. Det hadde vært lettere å følge opp hvis vi hadde faste datoer.
Eventuelt ha en forslags-tråd som er åpen hele året, slik at man kan legge inn forslag når som helst. Kanskje også tillate forslag fra ikke-medlemmer, men at avstemmingen kun er for medlemmer?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SPiippokattaKirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtSvein Erik Francke-EnersenHilde Vrangsagenqweeksilber