Er det noen som kan anbefale noen bøker om klimaproblemene vi står ovenfor?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Ser du har fått mange gode forslag her, men fant ikke den jeg selv er i gang med nå. En bok som omhandler det som skjer rett utenfor vår egen stuedør, kunnskap enhver burde ha for å ta gode valg i egen hage. Jeg er bare halvveis, men applauderer denne til himmels for alt jeg lærer. Den er skremmende ærlig, men gir meg også håp. For om hver og en startet med å redde verden i egen hage framstår det ikke så umulig. Han skriver jordnært med en humoristisk snert og han forklarer enkelt, men grundig. Jeg storkoser meg med denne boka!
Boken er skrevet av Dave Goulson, professor i biologi ved universitetet i Sussex og heter:
Den ville hagen - kunsten å redde verden i egen hage.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mange takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan tenkes at noen av bøkene på denne lista mi er av interesse:
https://bokelskere.no/lister/366249/liste/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser du har Dag Hessen sin bok om det. Ellers er det gitt ut flere bøker om det i det siste. Du kan for eksempel besøke Norli ved tidligere Nasjonalgalleriet. Bøkene om klima er blant populærvitenskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hogne Hongset har skrevet flere, bla Klimaprofitøren som er den jeg har lest, og kan anbefale. Det er en roman, men med en del fakta og virkelige personer. Spennende bok, som ga meg mange tanker om kraftproduksjon i Norge og verden. Har anbefalt den til mange.

Ellers har Maja Lunde stor suksess med sine 4 bøker i klimakvartetten, der den første heter bienes historie. Ble ikke så betatt av den først at jeg har lest hele serien

Før flommen tar oss av Helena Thorfinn. Handling fra Bangladesh, der de har minst (?) klimaavtrykk pr innbygger og hvordan de likevel påvirkes av forurensning. Kanskje mest handling fra bistandsarbeid, men her henger det sammen. Likte boka godt, husker jeg.

Kelly Rimmer har en søt kjærlighetshistorie, Meg uten deg, der paret er opptatt av klima og miljøvern. Har lest, og glemt det meste, men erindrer at jeg likte klimatankene de hadde.

Gert Nygårdshaug har skrevet Mengele Zoo, og kommet med oppfølger. Også en publikumssuksess.

God leselyst!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for flere spennende forslag. De anbefalingene du kommer med som jeg ikke har lest, vil garantert bli lest. Takk, og god leselyst til deg også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  Jensen