Jeg har fått fatt i et par bøker av GN. Jeg har ikke lest noe av forfatteren før, men har forstått at enkelte av bøkene hans hører sammen ... ? Jeg har Fortellernes marked og Klokkemakeren. Er disse frittstående romaner? Eller del(er) av en trilogi? Jeg har ikke lyst til å begynne å lese på noe som egentlig begynner et helt annet sted.

Er det noen som kan gi meg et hint om i hvilken rekkefølge bøkene hans bør leses?

Elisabeth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

De siste to bøkene av Nygårdshaug (som du altså har) er helt selvstendige bøker og kan leses uavhengig av resten av hans forfatterskap. Bøkene som henger sammen, er:

De 10 krimbøkene om Skarphedin Olsen og Frederic Drum
De 3 bøkene (i denne rekkefølgen): Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng. Prost Gotvins Geometri er også løselig tilknyttet denne trilogien.
Og så henger følgende bøker sammen tematisk, men kan leses hver for seg: Dverghesten (min favoritt), Nullplusspluss og Søthjerte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha. Da kan jeg ta Fortellernes marked med meg på ferie :-)

Men hvor, i forhold til de tre, ville du lest Prost Gotvins ... , først eller sist? Eller før Afrodites basseng? De kom vel ut i den rekkefølgen (leser jeg på Wiki).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville kanskje lest Prost Gotvin først. Da får du også en smak av Gerts sans for å finne ut mer om historiens og vitenskapens påståtte sannheter. Prost Gotvin spiller en ubetydelig rolle i hans senere bøker, men denne boka danner et fint bakgrunnsteppe i forhold til trilogien. De tre bøkene Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng ville jeg lest i akkurat den rekkefølgen. Og dersom du skulle ta fatt på den elleville serien om Frederic Drum, vil jeg absolutt anbefale at du leser dem i den rekkefølgen de kom ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra. Da begynner jeg med Fortellernes..., og så får jeg fatt i trilogien samt Prost... i løpet av høsten. (Hvis det viser seg at jeg liker GN ;-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård Støre