Siste langhelgen er nå i gang i mai, det har vært fint med langehelger for å få gjort ting en har på agenda. På torsdag leste jeg ett minutts stillhet av Cecile Enger, ser at den enten hadde fått bra kritikk eller ikke så bra kritikk. Jeg synes selv den var veldig bra, veldig sentimentale momenter som beskrives i boken og boken var veldig lettlest, jeg leste det i ett og synes det var interresant hva hovedperson hadde opplevd. Så synes jeg også forfatteren hadde gjort en god grundig undersøkelse av sykdom afasi og lærte mer om det. Dermed vil jeg gjerne anbefale denne boken av Cecile Enger.

Ellers vil jeg fortsette med boken den lukkede bok av Jette A. Kaarsbøl. Jeg har hørt mye bra om den, så er spent om den innfri forventningene.

Ønsker alle en fin helg :)

Hva leser du denne helgen?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Denne helgen leser jeg Jeanette Winterson: «Fyrvakt» For noen uker siden leste jeg hennes selvbiografi: «Hvorfor være lykkelig når du kan være normal» og ble veldig nysgjerrig på å lese noe av henne, halvveis i Fyrvakt er jeg veldig fornøyd, liker den godt!
Ellers har jeg lånt John Steinbeck: «Of mice and men». Tenk, jeg som har lest mye av denne flotte forfatteren har aldri lest denne, ikke har jeg lest vredens druer heller…om jeg må tilstå noe! Det må selvfølgelig også bli gjort noe med…
God pinse til alle bokelskere fra meg i Fredrikstad.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gøy med å lese om noe så lese deres egne verk, det har sjarm det. Ekstra kjekt hvis det faller i smak. Kjekt å ha noe ekstra til gode med en forfatter en har lest mye i. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uken har jeg lest «Tollak til Ingeborg» av Tore Renberg. Den var veldig bra, dyster og mørk, slik som jeg liker det. Ellers leste jeg «opptegnelser fra et kjellerdyp» av Dostojevskij, en av mine favorittbøker. Jeg føler Dostojevskij har så mange svar og spørsmål jeg liker godt, som de filosofiske og psykologiske tankene han skriver om.

Neste uke håpet jeg å begynne på «Kafka på stranden», av Murakami. Det er en bok jeg har prøvd meg på før, men ikke lykkes i å lese ferdig. Får satse på at det denne gangen funker!

God helg alle sammen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bra med noe godt å lese, interresant med russik litteratur. Håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forstsetter med flere av bøkene fra forrige helg, bla romanene Whale av Cheon Myeong-kwan og M. Il figlio del secolo – Il romanzo di Mussolini #1 av Antonio Scurati. Veldig ulike, men begge svært gode bøker, synes jeg.

Har også så vidt kommet i gang med vinneren av årets Dublin Literary Award, Marzahn, Mon Amour av den tyske forfatteren Katja Oskamp. Den handler om en forfatter som omskolerer seg til fotpleier og får seg jobb i drabantbyen Marzahn i utkanten av Berlin.

På øret har jeg Stone and Shadow (norsk tittel: Stein og skygge) av Burhan Sönmez, en tyrkisk forfatter med kurdisk bakgrunn. Ga forfatterens Istanbul Istanbul en sterk femmer da jeg leste den, og gleder meg stort til denne.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjekt med gode bøker. Spennende mye her du skriver håper du har en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjekt med bøker man kan lære noe av, også derfor jeg velger å gi respons på din «Lesehelg»
Jeg holder på med «Den ville hagen, kunsten å redde verden i egen hage»
Den er nyttig og interessant, og beskriver mye jeg ikke visste om blomster, gress og insekter. Den er viktig lesning for oss som ønsker å gi et bidrag i pakt med naturen. Ser jeg ut i verden, er det mye som er galt, og jeg kjenner meg motløs, men denne boken zoomer inn til det jeg faktisk kan gjøre noe med, min helt nære omgivelse. Har så langt bare lest en tredjedel, så det gjenstår å se om jeg er like positiv etter siste side, men jeg lærer, og det er tippeti-tipp.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Utrolig bra med bøker som lærer noe, men som samtidig gir motet at en faktisk kan endre ting. Håper du fortsatt får god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt en ubehagelig lang lesepause de siste månedene pga eksamen. Nå er jeg i gang igjen, og gleder meg over alle bøkene som står for tur!
Nå leser jeg Felefeber av Elin Hansson, en ungdomsroman jeg ble oppmerksom på inne på Goodreads. På øret har jeg nettopp fullført Oppløsningstendenser av Nina Lykke. Boka forsøkte jeg å lese en gang i vinter, men jeg syntes den var dryg og jeg sleit å henge med. Nå har jeg hørt den mens jeg har gått tur, og du verden så deilig det er å høre på alt spetakkelet som foregår hos hovedkarakteren Liv.
Studielivet er historie, og nå ser jeg frem til å lese daglig igjen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja å være student er til tider veldig stressende og etterlater lite rom til lesning dessverre eller lyst. Spennende med to bøker, håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenKirsten LundPiippokattamgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine Pedersen