Boka om den ukjente treskjæreren fra Småland som ble landskjent for sine små underfundige figurer etter å deltatt på en utstilling i Stockholm i 1909. På et utrolig sikkert vis tegner han et bilde av livet på bygdene med tablåer av figurer. Det kan være scener fra et bryllup, herredsretten i full virksomhet, et glimt fra en sesjon e.l. der han tar byg defolk, men kanskje helst øvrighetspersoner på kornet. Det er reist et museum etter ham i Oscarshamn og jeg vil anbefale alle som måtte stoppe der (på vei tilGotland) å titte innom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Den boken har jeg nå satt opp på min ønskeliste etter å ha lest din anbefaling. Jeg ser den er fra 1943, men man kan jo ha flaks og snuble over den f.eks. i et svensk antikvariat. Mitt spørsmål er bare: er den riktig illustrert, den boken? Jeg mener, da er den jo virkelig et funn?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er godt illustrert. Det er klart at i 1943 hadde man ikke reproteknikk på dagesns nivå, men den har et godt utvalg gode fotografier i svart hvitt. Et svensk antikvariat er nok, som du er inne på, din beste mulighet. Lykke til !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar! Boken er allerede ført opp på ønskelisten min - og nå sikret du den fast plass der. Så fint! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias