Denne helgen blir for min del en lengre, siden jeg har tatt meg fri fredag. Dermed er jeg godt i gang med neste bok i leselisten nemlig Afrodites basseng av Gerd Nygårdshaug, som jeg har hatt en stund på leselisten. Nå ser jeg at jeg har rundt gjerne 12 bøker igjen utenom om de bøkene jeg har hjemme som ikke har kommet til enda. Men det frister som sagt veldig å fullføre denne leselisten i år, men jeg skal i hvert fall få mest mulig unna, så er mye i mellom med lesesirkler og egne fristelser som gjør at jeg ikke fokusere konstant på leselisten.

Har du også langhelg? Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en fin 17 mai og en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Har så vidt begynt på Whale av sørkoreaneren Cheon Myeong-kwan. Romanen er på kortlisten til den internasjonale Bookerprisen, og er et nytt forfatterbekjentskap for min del.

På øret har jeg Spies in Canaan av den nordirske forfatteren David Park. Leste romanen hans, Travelling in a Strange Land, for noen år siden og likte den veldig godt, så spent på denne.

Ellers har jeg kommet et stykke videre i den interessante romanen M. Il figlio del secolo – Il romanzo di Mussolini #1 av Antonio Scurati, men den er på nesten 850 sider, så her har jeg lesestoff en stund til.

Ønsker alle en god helg, og en fortsatt fin langhelg til deg, Readninggirl30!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennede med sørkoreansk litteratur og veldig gøy med nye bekjentskap. Gøy med lydbok og med ekstra prosjekt, håper du får en god helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke om du leste denne artikkelen på NrK 22.11.20 ~ Donald Trump minner om Mussolini; En roman om fascistdiktatoren Benito Mussolini har blitt en uventet bestselger.

– Mussolini hadde ingen ideer, ingen overbevisninger, ingen prinsipper, ingen ideologi, ingen lojalitet. Det er nettopp dette som gjorde ham så effektiv i politikken, sier Scurati.

Den fanget min interesse og kjøpte den engelske utgaven på nettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, den artikkelen hadde jeg ikke lest, så takk for tipset :-)

Jeg er nok godt over gjennomsnittlig interessert i Italia og landets historie, så jeg kjøpte boka så snart jeg ble klar over den.
Boka starter i 1919. Er nå på s. 340, og årstallet er 1921. Etter min mening en uhyre interessant roman om fascismens fremvekst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I går fikk jeg tak i Joseph Conrad av Jakob Lothe. Oppdaget en ny dikter jeg aner ingenting om. Tetter et hull i kunnskapen, men har flere - hehe de fleste vet jeg ikke om enda.

Kjøpte også "De kalte oss naziyngel" : NS-barnas historie 1940-2002 av Baard H. Borge. Dette vil jeg vite mer om. Barn er helt uskyldige hva deres foreldre gjorde/har gjort, de ble bare født inn i deres familie. For flere år siden møtte jeg en herlig og kjekk kvinne på opptreningssenter ang. revmatisme. Hun fortalte hun var tysker-barn. Det skal lite fantasi til å forstå hennes oppvekst. Derfor interessen. "Grunnlovens største prøve" av samme forfatter har jeg på ønskelisten min. Ja vi / Norge er kommer så langt nå at vi kan evaluere rettsoppgjøret etter krigen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En ny dikter, ikke verst. Synes selv det er veldig berikende å finne nye forfattere. Det er spennende tema du leser om, håper du har en fin 17 mai, helg og god lesning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med dagen!
Her går det trått med lesingen om dagen. Jeg har så vidt begynt på Northanger Abbey, av Jane Austen. Den siste boka i mitt Jane Austen-prosjekt som har pågått en tid. Jeg leser også i Poesi i form av en rose, av Pier Paolo Pasolini. Den er både på norsk og italiensk. Ønsker alle en fin dag i dag :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gratulerer med dagen :). Northanger Abbey er de bra? Spennende med Jane- Austen prosjekt, kjekt å lese flere bøker av samme forfatter, ser likheter, forskjellige og eventuell utvikling. Håper du får en fin 17 mai og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolTine SundalHilde H HelsethBeathe SolbergNora FjelliPirelliPiippokattaIngvild SStine SevilhaugConnieMonica CarlsenTanteMamieKjell PFriskusenReadninggirl30ToveEgil StangelandMarianne  SkageKaramasov11Eivind  VaksvikJanne BrovoldVannflaskeLilleviHilde Merete GjessingMarkus IngebretsenMorten MüllerPilarisKjerstigretemorIngunnJTone Maria JonassenDolly DuckIda CharlotteSunniva83AnneWangSynnøve H HoelTone NorenbergRisRosOgKlagingAnniken Røilmay britt FagertveitLesevimsa