Kva er etternamnet til forfatteren som tok sitt eige liv med saks? Kva land kjem Ismail Kadare i frå? Denne romanen kom ut i 1972? Øya som Derek Walcott opprinneleg er i frå? Etternamn på forfatterinnen som har skreve kameratene kommer? Orginaltittel på Soljans "havnen"? Etternamn på person som besøkte Noreg, var god venn med Heinrich Böll? Etternamn på indisk nobelprisvinner? Forlag - Eudora Welty? Mason & .....?

Svaret danner i første loddrette rekke ein forfattar, kven?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Quiz: Kan i alle fall koma med nokre bidrag til ei løysing. Saks: Harry Martinson (tragisk histore) Kadare: Albania Walcott:Santa Lucia Kameratene:Orme Havnen:Luka Indar:Tagore Mason &:Dixon (Ellis)

Ikkje heilt sikker på alle. Men det burde gje følgjande forslag: MA?SOL?T?D

Vel, kven er så det ? Nokså kryptisk. Likevel er der noko kjent. Dersom me skifter ut første bokstaven med ein D, så får me DA?SOL?T?D og då ligg jo Dag Solstad snublande nær.

No er eg nokså sikker på Harry Martinson, men der er kanskje ein til som har nytta same grufulle metode…. Eller eg er heilt på ville vegar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg må innrømme at eg har stokka litt av bokstavane sjølv. Harry Martinson er riktig men likevel feil, tenkte på Stig Dagerman som også tok sitt eige liv, men då ikkje med saks! Eg skal ta pæ meg å rette feilen med det samme, men likevel kom du no fram til svaret. Imponerande. Roman 1972=G av John Berger, Forlag = Aventura og til slutt Mason & Dixon av Thomas Pynchon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte Solzjenitsyn som kom til Noreg fordi han var utvist frå Sovjet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

wow, prøvde til og med å jukse med å søke på nettet jeg, men kom ikke noe nærmere et svar av den grunn, dette var hjernetrim på et høyt nivå må jeg si!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ohoi, her legger du listen høyt! Jeg for min del har ikke sjans' - uten å sjekke/google, og det føles som juks, og dermed er den utveien stengt. Jeg ser i spenning frem til bidrag fra mer beleste bokelskere!

(Morsom quiz, quiz om bøker er gøy selv når jeg er sjanseløs!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ina Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienKirsten LundTralteSissel ElisabethKari FredriksenTheaNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik Vale