Det vet jeg ikke, men sett med 2023 øyne, er det en ganske merkelig tekst :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har spurt på Facebook venner. Noen kjenner noen og en person spurte Elin Prøysen - hun har aldri hørt om dette før, hun mener det er noe Prøysen aldri har skrevet. Har spurt om det er noe Prøysen har gjendiktet - det har jeg ikke fått svar på ennå. (Elin Prøysen har ikke noen som helst kjennskap til denne reglen.)

PS! I tillegg har jeg spurt Barnebokinstitutt, men har ikke fått svar derfra enda. Jeg ble hektet på Prøysen pga av visa - "Til by'n og kjøpe gryn". Rettelse sendt Barnebokinstituttet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har jo hørt Alf Prøysen opp gjennom alle årene, men jeg har ingen av hans bøker. Vi var vel bortskjemte iom vi hørte han titt og ofte eller andre fortelle, synge hans viser og fremføre regler/rim. Når jeg gjorde et dukk blant hans bøker på Nasjonalbiblioteket var flere bøker gjendiktning fra engelske bøker. Jeg har pløyd igjennom alle hans bøker om regle & rim, men jeg fant ikke det som det var spurt om. Vel, jeg trodde det, men det var en vise. Derfor ble jeg forveten hvor denne barnereglen kom fra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Reglen har ingen tilknytning til Alf Prøysen. Den kommer sannsynligvis fra Danmark og teksten kan variere. En husker at reglen avsluttes med : ri så fut så vesle Nadia tuuumle. Navnet på barnet varieres selvfølgelig. Kanskje ble Prøysen inspirert av denne reglen og laget sine vers? God jakt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått bekreftelse på det.
Jeg hekte meg opp i Alf Prøysen og visa "Til by'n og kjøpe gryn".
Ble nysgjerrig. Reglen begynner å få sko på beina etter hvert;

Ri til by’n, ri til by’n, kjøpe erter og gryn, kjøpe salt, kjøpe malt, kjøpe humle
Så skal vi brygge et brygg så sterkt at vesle barnet må tumle
~ (avsluttes) ri så fut så vesle Nadia tuuumle

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Rolf IngemundsenKirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H Hoel