Ja, vi må snakke litt om BookBites altså, de norske bibliotekenes app for e-bøker og lydbøker. Appen er velfylt med tanke på e-bøker, men utvalget av lydbøker har gradvis blitt skrellet ned til nesten ingenting. Hva skjedde? Alle lydbøkene jeg har hørt på tidligere der er tatt bort fra katalogen, og det er nesten ingenting å låne lenger. Mulig det bare gjelder Viken-bibliotekene som jeg tilhører. Noen som vet?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Forlagene sine priser og vilkår for salg av e-lydbøker til bibliotek gjør at bibliotekene ikke kan tilby det utvalget de vil. Når ett utlån av en e-lydbok koster nærmere 50 kr, så har enkelte fylker/konsortier da valgt å redusere ned/fjerne tilbudet på e-lydbøker da det blir en enorm utgift. Det er en balanse, for bibliotekene ønsker jo å tilby e-lydbøker til lånerne sine, samtidig så ønsker de å protestere på vilkårene de blir tilbudt av forlagene. Mange i forlagsbransjen mener bibliotekene vil ødelegge salget av e-lydbøker om de får bedre vilkår, de ønsker folk over på sine egne lytteapper.

https://klassekampen.no/utgave/2022-01-26/lydbokpris-gir-hodepine/VB69

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er visstnok veldig dyrt for bibliotekene å bruke bookbites.
De har en ordning der bibliotekene må betale forlagene for hver eneste gang en lydbok lånes ut, i motsetning til papirbøker, hvor de kjøper boka, og kan låne ut samme bok så mye de vil.
Artikkel her:https://samtiden.no/bok/2022/lydbok-bekymring-pa-bibliotekene

Derfor så dårlig utvalg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg synes bookbites generelt har hatt få lydbøker. Bruker den stort sett kun til å lese e-bok. Kan det være at konkurranse fra Storytel osv er så stor at bookbites ikke legger seg i sæla for å ha mye lydbøker sjøl? Bare gjetning fra min side altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari Fredriksen