Denne helgen leser jeg Ingen ba for dem Khaled Khalifa som jeg kjøpte på mammut salget. Jeg har ikke så altfor langt i den. Jeg husker jeg likte veldig godt boken Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen av Khaled Khalifa, det ble faktisk en av mine favoritt bøker i 2020. Dermed tenkte jeg må nesten kjøpe Ingen ba for dem siden det også var på mammut salget. Har lenge ventet med å lese ingen ba for dem, fordi jeg har hatt mye andre bøker som har fristet.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg leser som vanlig i flere bøker av gangen. Denne hælja leser jeg A question of power av Sør- Afrikanske Bessie Head. Boka handler om en kvinnes forhold til to menn, et forhold som pågår i hodet hennes. Tror jeg i alle fall.. kvinnen er psykisk syk og hallusinerer mye, og min forståelse hittil er at disse mennene kun eksisterer i hennes sinn. Denne leser jeg som en av 12 bøker jeg skal lese i år fra lista 1001 bøker du må lese før du dør. Dette i regi av en bookstagram- venn (instagram).

Samtidig leser jeg i boka Men størst av alt er begjæret av Sissel Gran. Sakprosabok om begjæret som ligger i oss mennesker. Veldig interessant. Denne kjøpte jeg på mammut-salget nå i år.

God lesesøndag videre!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med 1001 bøker du må lese før du dør og ha en ordentlig utfordring kan du si. Det er kjekt å følge sånne utfordringer. Kjekt å lese bøkene som en har kjøpt på mammutsalg. Håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer meg nok ikke gjennom den. Og hu jeg følger som er primus motor, legger til de bøkene som legges til UTEN å fjerne de som fjernes av han som lager denne lista. Men har lest over 40 av de fra tidligere, og det sunes jeg ikke er verst. Målet for min del er å lese klassikere og bøker fra andre steder i verden, som jeg kanskje ikke hadde funnet om det ikke var for lista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dessverre er noen bøker umulige å komme igjennom, det handler også litt hvordan den er skrevet, fenger den leseren, er plottet bra osv. Så har man forskjellige livsstadier i eget liv, og av og til passer en bok ikke til det livsstadig en er i mens en leser den. Håper du får en fin start på uken :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste ut Leila Mottley:»Nattvesener» i går kveld og var innom biblioteket i dag og leverte, er visst venteliste etter meg. En god bok/debut med et brutalt tema, syntes hun balanserte det godt.
Hadde ikke tenkt å låne noe nytt for jeg har allerede sikret meg neste bok men så sto Maryse Conde:»Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv» i nye bøker hylla så den ble med meg hjem, en bok i leseliste mi dette… Boka jeg holder på med er «Nu var det 1914» av svenske Eyvind Johnson fra 1934. Han fikk Nobelprisen sammen med Harry Martinsson i 1974, han har jeg lest noe av mens Johnson ante jeg ingenting om.
Kos dere med søndagen…og med det mener jeg selvfølgelig med en bok!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med biblioteketstur, kjekt med å ta med seg hjem bok, håper du får en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er nettopp ferdig med Ørsmå liv av Pierre Michon. Romanen om disse ørsmå livene til enkle, landsens mennesker, som utkom på fransk i 1984 og på norsk i 2010, er for så vidt interessant. Men jeg opplevde den dessverre så omstendelig og tung rent språklig at det trakk veldig ned for min del.

På Kindlen er jeg i gang med Pikkoloens bagasje av Lars Saabye Christensen, som lover bra, og på øret har jeg novellesamlingen Going for a Beer av Robert Coover fra 2018. Det er mitt første møte med den over nitti år gamle, amerikanske novelle- og romanforfatteren.

Ny italiensk bok blir det også. Skal begynne på Umberto Ecos Baudolino – den italienske utgaven er en skikkelig murstein på 526 sider – så her har jeg lesestoff en stund.

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja noen ganger kan en roman virker veldig lovende, men så er mange ting som gjør at den ikke er som tenkt. Kjekt med norsk og internasjonal litteratur, håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pikkoloens bagasje var en topp lesning for meg for noen uker siden! LSC er av mine favorittforfattere, og denne boka synes jeg var en av de beste fra han! Det er ikke pga handlingen i historiene, men pga de flotte setningene og metaforene han skriver!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også lest en del bøker av Saabye Christensen i årenes løp, og liker de fleste av dem godt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandi