[ Slettet av bruker ]

Viser 9 svar.

[ Slettet av bruker ]

Ludde-bøkene er morsomme, og å finne godbiter i en stor rim- og reglebok bør kunne funke for begge to.

Andre fine: "Snill" og "God natt, natt" av Dahle og Nyhus, bøkene om reven og grisungen av Bjørn Rørvik, Garmann-bøkene av Stian Hole, Merete Morken Anderssons barnebøker, "Klikk" av Øyvind Torseter. Og faktisk Märtha Louises eventyrsamling, Rodinia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og faktisk Märtha Louises eventyrsamling, Rodinia.

Ja, selvfølgelig: klassiske eventyr. Ikke til forkleinelse for andre samlinger, men Asbjørnsen & Moe bør alle barn i Norge få sjansen til å stifte bekjentskap med. Synes jeg. (Store sjanser for at Sammie og hennes barn har eventyrsamlinger i bokhyllene, så dette er mer en generell betraktning...)

(Nå blir jeg litt nostalgisk, merker jeg, for når min far leste for meg om kvelden for maaange år siden(!), var det alltid fra Asbjørnsen og Moe. Hvis han da ikke diktet eventyret selv den kvelden.)

Eventyret om pannekaka, f.eks., bør ha gode muligheter til å slå an også hos smårollinger på to og fire, eller hva?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svein Nyhus har (ofte i samarbeid med Gro Dahle) noen helt fantastiske barnebøker. De har flotte tegninger, ganske passe tekstmengde for små barn. Veldig poetisk og finurlig. Det er kloke mennesker som tar barn på alvor. :) Noen av bøkene har ganske alvorlige tema, men de har også "vanligere" bøker - men finurlige og fornøyelige. Illustrasjonene er utrolig vakre.

Min personlige favoritt er "verden har ingen hjørner", men Snill (skrevet av Gro Dahle) er også veldig artig. Lussi er så snill og stille at hun forsvinner, og må finne på noe for å bli synlig igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil anbefale deg å forsøke bøker med rim og regler - det pleier små barn å synes er gøy. Rytme og ordlek er populært hos de aller fleste barn, i henhold til min erfaring. André BjerkesMorovers, kanskje - sånt som:

Ditt og Datt og Dumpepetter

sklir på sklien - den er glatt.

En må falle - er det Petter?

Eller er det Datt som detter?

Eller var det Ditt som datt?

(Min eldste niese jublet alltid sitt "svar" etter siste verselinje: "DITT SOM DATT!!!")

Elsa BeskowsPutte i blåbærskogen kan fungere på samme måte - i min familie (med generasjoner av Beskow-lesere) har selv toåringer (dem det fenget hos, altså) fort kunne "lese" hele boken utenat, på grunn av verserytmer og rim...

Det finnes sikkert nyere rim og vers som kan gi småbarn like stor mulighet til å utfolde språkglede - men der må jeg overlate stafettpinnen til andre....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine barn er på din alder, og jeg har problemer med å huske hva vi leste når, men "Gubben og katten"-bøkene må da kunne passe. Der er det mange detaljer å følge med på i tegningene også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Berte-bøkene burde begge kunne kose seg med. Eric Carles larven aldrimett og arbeidsomme edderkopp og sure marihøne likeså. Og Muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsja på hodet hans. Pulverheksa blir fort populær, og har den store fordelen at det finnes gode inspillinger med mye musikk som kan avlaste lesingen innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For ein toåring veit eg ikkje heilt, men kanskje bøkene om Ludde og Tassen kan passe. Ein fireåring burde like Emil i Lønneberget og Pulverheksa.

Karsten og Petra som Stine var inne på er eit svært godt tips, men kanskje det passar best for 5 åringar som snart skal byrje på skulen.

Sjølv synes eg Vestly sine bøker er gode barnebøker, men dei passar vel også best for litt eldre barn, 5 år og oppover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Karsten og Petra" bøkene kanskje, jeg synes de er veldig fine barnebøker ihvertfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne Jenseningar hKirsten LundSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJIngeborg GsiljehusmorOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt Fagertveit