Denne uken har samene hatt nasjonaldag, og i denne anledning fikk jeg låne meg i går Derfor må du vite at jeg er same av Ella Marie Hætta Isaksen og jeg skal også se samisk film på kino i morgen. Synes det er veldig fint å lære om samisk kultur. Ellers leser jeg også fyrstene av Finntjern av Lars Elling.

Hva leser du denne helgen?
Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Denne helgen leser jeg Historien om øde av Ida Hegazi Høyer. Fullførte lydboka i går kveld. Jeg vet ikke egentlig hva jeg synes om den. Den er veldig annerledes fra annen litteratur jeg leser, så denne må nok bare synke inn litt.
Ellers leser jeg Min Kamp 1 av Karl Ove Knausgård, og jeg er frelst! Boka gnager seg inn i meg mer og mer, side for side. Det er så sårt og så til dels overdrevent reflektert. Det betyr ikke at Knausgård skriver "for mye", men det er så fasinerende hvor mye man kan si om en hendelse, en følelser, et fenomen eller en handling, og likevel fenge leseren i denne stadige utforskende refleksjonen. La den aldri ta slutt! Heldigvis har jeg 5 bind til i vente.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hm noe ganger er usikkert å si hva man virkelig synes om en bok og en må dralle litt på det. Så bra at Knausgård sin bok faller. 5 bind i vente er ikke verst. Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med «Uskyldens tid» av Edith Wharton, jeg liker den godt men det blir ingen favoritt. Tenkte jeg skal se filmen når jeg er ferdiglest.
Den andre boken er en slags biografi av/om P.G.Wodehouse «Wodehouse on Wodehouse». Det er tre bøker i en hvorav de to siste nok er mest lesverdige. Detter en murstein på 650 sider og jeg har 30 dager på meg…engelsk altså.
På vent har jeg lånt Leila Slimani: «De andres land».Hun er en fransk/marokkansk forfatter, etter tips fra min søster.
Ha en flott helg med mange gode bøker innen rekkevidde.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nei av og til er boken bra, men ikke god nok til å bli en favoritt. Kjekt å ha en film også å se. Murstein ja og engelsk, wow, lykke til. God med tips, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag startet jeg på Elskede, av Toni Morrison. Jeg har såvidt kommet i gang. Det er jo en stor bok, av en stor forfatter - jeg er spent. Riktig god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Toni Morrison er en spennende forfatter, håper boken er bra og håper du har en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg var så heldig at De kaller meg ulven av Zeshan Shakar var ein av pakkane som låg under juletreet sist jul. Har lese i den eit par dagar, og likar den godt. Forfattaren skriv godt og får fram
konflikten som kjem fram når to ulike kulturar skal leve saman. Det er ikkje alltid lett- hverken i heimen eller ute mellom vener og kjende.
Boka fortener mange lesarar!

Vil ynskje både deg og alle andre leseglade ei god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den fikk jeg låne i fjor og må si jeg likte den veldig godt. Kan skrive under på det du skriver, synes forfatteren er dyktig med språk og at han leker også godt med språket. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva synes du om Finntjern, Readinggirl? Har lurt på om jeg skal lese den :-)

Denne helgen fortsetter jeg med Mer av Hakan Günday.

I italiaprosjektet er jeg i gang med L'isola di Arturo / Arturos øy av Elsa Morante. Synes dessverre ikke den kan måle seg med Morantes La storia / Historien …

Har også så vidt begynt på månedens bok i den dystoptiske lesesirkelen på Bokelskere, nemlig 104 av Christopher F-B Grøndahl.

Ble ferdig med å lytte til Age of Vice av den indiske forfatteren Deepti Kapoor i dag. I denne spenningsromanen skriver hun rått, men medrivende om landet med særlig vekt på underverdenen i New Dehli.

Neste lydbok ut blir Em av Kim Thúy. Hun er født i Vietnam, men som tiåring flyktet hun med familien til Canada. Et nytt forfatterbekjentskap for meg, men hun har skrevet flere kritikerroste bøker, så spent på denne.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Finntjern så langt liker jeg veldig godt konsept må jeg si, det er gode skildringer. Til og begynne med var litt tøft med de paralelle historiene, men så ble jeg på en måte vant med det og da ble ganske mye kulere konsept å følge. Så jeg liker det er på litt over 200 sider, så har kommet inn i den og liker den så godt så langt. Vil si det er ganske kreativt. Nei noen bøker kan ikke måle seg med den forrige som var god av en forfatter. Kjekt med indisk. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg var førstemann til å svare, om det noen gang har skjedd. Nå leser jeg "Rinnanbanden. Infiltrasjonen. Torturen. Oppgjøret", som faktisk er nærmere, mindre nådeløst enn noe av det jeg har lest før om dette. Dette foregår jo i min landsdel, Møre, Romsdal og Trøndelag. "Banden" består jo av folk flest, som sikkert syntes det var smart å få høy lønn og tenkte mindre på hva de gjorde for lønna. Det er fortsatt tidlig i historien, hvor aktørene blir presentert. Hvis mine foreldre hadde levd, hadde jeg gitt dem denne boka, for Rinnan & co var virkelige banditter og forrædere for den generasjonen. Det var en slags vantro over det, hvor lavt man kunne synke for penger, kvinner og dram. Aage G. Sivertsen er forfatter. Jeg er ikke ferdig med alle bøkene fra sist helg heller men leser trøstig videre mellom løping ut for å lære valpen hvor han skal gjøre fra seg. Det er ikke uten videre logisk for han. God lesehelg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Koselig å være den første. Spennende med noe lokalt, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaNtotheaGodemineAjiniakraBjørg L.PiippokattaHarald AndersenIngeborg GTine SundalHilde H HelsethKirsten LundCatharinaEivind  VaksvikHarald KmgeHanne Kvernmo RyeLena Risvik PaulsenrubbelCecilie69Arne SjønnesenTor Arne DahlDolly DuckIda CharlotteellinoronilleTone SundlandLars Johann MiljeLisbeth Marie UvaagJan-Olav SelforsKjell PEgil StangelandIngunn SMangosaft45Eli HagelundRobinBerit RHeidi LVannflaskegretemorBeathe SolbergReadninggirl30