Er det noen språkeksperter eller flinke googlere som kan hjelpe meg? Sigrid Undset har jo et særpreget språk, fullt av gamle ord og uttrykk, og hun var jo en kunnskapsrik dame, så hun brukte nok disse ordene riktig. I dette bindet av Olav Audunssøn (s.21), skriver hun at den "farmen" Olav skulle ha med i båten for å selge i England, ble lastet om bord. Har dere hørt det ordet (farmen) på norsk før? Og kan det på noen måte være bakgrunnen for ordet "farm" på engelsk, - det er jo mange engelske ord som har opphav i norrønt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

I følge Etymologisk Ordbog - Hjalmar Falk og Alf Torp er «farm» en last i båt.

Farm: (norsk= ladning i baad), oldn. farmr, hører til vb. fare og er etymologisk samme ord som osax. farm «reise» og oht. farm «baad» samt oslav. pramū «baad» (se pram); sml. oldn.
far «farkost», ags. fær «reise».

Så lærte jeg noe nytt i dag også. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj, - takk skal du ha! Ja, det virket jo som om det var snakk om last, men jeg har aldri hørt det i den forbindelse. Hva den damen visste, - og uten internett! Men hun hadde nok mange ordbøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Alice NordliTonje SivertsenLeseaaseTanteMamieNtotheaPiippokattaGroPirellimoiraLilleviEllen E. MartolKristian NygårdTonesen81IrakkHarald KSigrid NygaardAnniken LFrank Rosendahl SlettebakkenKirsten LundToveSiri FjellFinn Arthur JohansenCathrine PedersenJon RyeLene AndresenGrete AastorpJanne Kristin HøylandLailaGodemineKenn HeitmannTerje MathisenBente NogvaLøvåsenVibekeMona HagenRufsetufsaGeoffreyGrete AmundsenNina J.B.Randi