Huff lesetørke!
Jeg vil anbefale deg å lese «Et hus til Mr. Biswas» av V.S. Naipaul, skulle mene den fyller alle kriterier du spør etter, jeg påstår, helt subjektivt altså, at det er den beste boka som er skrevet, så utrolig levende!
Ellers vil jeg foreslå Selma Lagerlöfs «Löwensköldska ringen» Dette er en trilogi. Tror du vil kose deg med disse.
Da jeg hadde lesetørke for mange år siden fikk jeg «Trekkoppfuglen» av Murakami, den fikk meg ut av tilstanden og jeg leste de fleste av ham…enten liker man ham eller ikke, jeg likte ham iallafall i den perioden.
Og titt litt gjennom leseønskene dine, der kan du sikker oppdage mange perler!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Du har så rett TanteMamie, jeg storkoste meg med Selma Lagerlöfs Löwenskioldske trilogi! Lagerlöfs personer er så levende og tatt på kornet. Spesielt må jeg fremheve de to sterke, og så forskjellige, kvinneskikkelsene Charlotte Löwenskiold og Anna Svärd. Men også den aparte og irriterende kapellanen/predikanten Karl-Arthur Ekenstedt. Nettopp hva jeg etterlyste; alvor og realisme – og gjennom det hele et islett av underfundig humor. Ellen har skrevet en god og treffende omtale her.
Hjertelig takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne glemte perlen.

«Et hus til Mr. Biswas» ligger på vent.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ante meg eller rettere sagt: jeg visste det! Takk for tilbakemeldingen. :)
Håper Naipaul også faller i smak selvom det er noe helt annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så utrolig morsomt at du "kjenner meg" så godt!
Ja, jeg liker de gamle klassikerne, leser relativt lite samtidslitteratur, spesielt den norske. Synes all mediefokuseringen på forfatterne (de "utvalgte") gjør at de på en måte blir stående i veien for sine egne bøker (om du skjønner hva jeg mener).
Selma Lagerlöf har jeg lest lite av, det blir mer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner hva du mener. Jeg leser ikke mye nyere norsk jeg heller, synes det blir for tamt og uten det lille ekstra som gjør lesing til en stor glede. Men det skal sies at jeg leser for lite norsk til at jeg ikke bør uttale meg så bombastisk. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nå bestilt de to første bindene av Lagerlöfs trilogi samt "Et hus til Mr. Biswas" på biblioteket. Sistnevnte hadde jeg faktisk på min ønskeliste. Å ta en titt der var ingen dum idé, fant og bestilte "I uskyldens tid" av Edith Wharton. Murakami - der er jeg i kategorien "liker ikke" :-)
Hjertelig takk for gode forslag!

Jeg kjøper sjelden bøker til fullpris, men vurderer å spandere på meg "Ivan og Ivanas enestående og tragiske liv" av Maryse Conde. Gode anmeldelser og høres interessant. Noen som har lest den? PS: Denne skulle vært i salg fra 10.1., men er det ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du får glede av disse bøkene.
Condé har jeg i skal lese listen min så har ikke lest enda, hørte om henne i nrk nyheter og ble nysgjerrig, hun fikk jo den alternative Nobelprisen året det ikke var noen utdeling. Jeg har tilogmed en bok av henne i min arvede hylle: «Segu, murer av leire» fra 1986.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med Lagerlöf og Uskyldens tid skulle du ha masse godt lesestoff etter min mening! Har du lest Besettelse av A.S. Byatt og Fare, fare krigsmann av Marge Pearcy,, - begge er gode "gamle" bøker, - jeg er ikke så flink til å følge med!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hverken lest "Besettelse" eller "Fare, fare krigsmann", men nå har jeg begge på ønskelisten. Takk til deg!
Jeg holder meg i hovedsak til eldre bøker, jeg også :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina Hillestad