Da er året nesten over og det er en av de siste helgene i 2022. Hvordan vil du oppsummere bokåret ditt? Er du fornøyd med mengde, kvalitet av bøker du har lest og har du noen planer for lesning på nyåret?

Jeg er veldig fornøyd med antallet leste, jeg har aldri lest så mange bøker, det er fordi jeg har hørt en del lydbøker og lest en del kortere bøker. Jeg har noen nye planer for lesning av nyåret, jeg vil gjerne få ned mengden på skal leselisten og jeg vil lese de 10/11 bøkene i hyllen min som er uleste. I den sisten helgen skal jeg lese Maurens siste sukk av Salman Rushdie som er en del av 10/11 uleste i hyllen min.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg, og et godt nyttår :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg har begynt på en liten krim-maraton, om detektiven Harry Bosch, som holder til i Los Angeles, og har sin egen tv-serie på en av strømmetjenestene. (Hvorfor blir det så mange bindestreksord nå da?) Jeg leser bare på senga før jeg sovner, og hvis jeg våkner tidlig på en fridag. I juleferien har jeg hørt podkaster i stedet for å lese, det er ofte mye tomt prat og gjentakelser, men ellers ok. Leseåret har slett ikke vært dårlig, men oftest noterer jeg ikke hva som blir lest, og det er mindre enn én bok i uka, men mange gode bøker. Jeg har lest to bøker av Kjetil Østli, han tenker sjæl og har et kritisk blikk på det norske, som lakseoppdrett og oppvekst på Furuset når ikke alle oddsene er der for deg. Anbefaler begge. Kanskje 2023 skal bli året da jeg setter opp bokhyller. Da kunne jeg lese mine egne bøker om igjen. Godt leseår til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Spennende med krim-maraton. Det er jo helt fint å lese litt på sengen også. Håper du får et godt nyttår og godt leseår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nyttår!
Jeg har lest 88 bøker så er fornøyd. Har fulgt bibliotekets leseutfordring og satser på å gjøre det i år også, er spent på hva temaet blir i år. Ellers vil jeg lese flere av Charles Dickens, mitt ønske er å få lest ham i kronologisk rekkefølge. Skal lese mer på engelsk også… planene er klare! Og krymping… maser stadig om det :)
Var å leverte og lånte bøker på meråpent i dag så nå begynner jeg på Julian Barnes: «Livets nivåer» om noen strakser.
Ha en fredelig og hyggelig kveld på årets første dag ønsker jeg alle bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

88 bøker ikke verst. Spennende med utfordringer, håper du får lest mye og godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min del ble det 22 bøker i år. Jeg startet på videreutdanning i høst, så uheldigvis stjeler dette litt tid fra skjønnlitterarær lesing. Samtidig jobber jeg turnus, så en del lesekvelder går vekk der også :( Jeg er likevel fornøyd med antallet, det vitner om at jeg ikke neglisjerer skolearbeidet :D I år håper jeg på å lese det dobbelte.
Året har vært preget av nærmest utelukkende norsk litteratur. Jeg tenker at 2023 bør inneholde noen internasjonale forfattere.
Jeg avbrøt Nina Lykkes Oppløsningstildenser i går morges. Jeg ble ikke helt engasjert i den, og jeg syntes det var en litt slitsom og rotete monolog. Så, på ettermiddagen leste jeg Mìmir Kristjanssons Mamma er Trygda i ett jafs. Den gikk rett hjem!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det hørtes ut som krevende med studie og mye turnus. Håper du får lese mye bra og får et godt nyttår :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pleier ikke å telle antall bøker gjennom et helt år - hadde sikkert glemt noen. Magefølelsen sier at det har blitt noen få færre enn i fjor. Samme det! Har de to siste til Cormac McCarthy på stuebordet, og jeg er ikke ferdig med diktanalysen av Dylan sine sangtekster. Fikk ellers boka Muttra og meg av Anne B Ragde til jul. Den handler Ragde sitt forhold til mora, skrevet i romanform. En del fine øyeblikk er beskrevet, men jeg tok ikke helt av.

Ønsker alle og enhver her på bokelskere.no et strålende nytt år :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med å få bøker til jul også da, håper du har en god helg og godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokåret har vært veldig bra.

Jeg har lest til sammen 62 bøker, og det var mer enn jeg trodde jeg kom til å lese. Jeg følger et par leseutfordringer på nett for å ha en form for plan, og for å utvide horisonten. Det har blant annet gjort at jeg har lest 8 av bøkene på "1001 bøker"-lista dette året.

Det har vært forfattere fra Norge, Sverige, Danmark, Italia, Storbritannia, Irland, Frankrike, Tyskland, Ungarn, Kypros, Hellas, USA, Russland, Japan, India, Argentina, Nigeria.

Det har vært romaner, noveller, krim, dikt, non-fiction, bøker på italiensk, barnebøker, grøssere, historisk litteratur, biografisk litteratur, horror, magisk-realistisk.

Så - veldig variert :)

Akkurat nå leser jeg ikke noe, og jeg har ingen leseplaner for denne helgen. Men, straks er det et nytt år, med mange uleste bøker og nye planer for lesing!

Ønsker alle bokelskere et riktig godt nytt år!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Kjekt med mange leste bøker og veldig mange varierte land det er veldig fint det, håper du får en god helg og godt nyttår :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest litt færre bøker i år enn i fjor, men det har likevel blitt 138. Av dem ga jeg seks stykker terningkast 6 og to av dem fikk plass på den forholdsvis eksklusive favoritt-listen, nemlig La Storia av Elsa Morante (norsk tittel Historien), og Trust av Hernan Diaz. Det ble dessuten mange femmere, så ja, jeg er fornøyd. Planen for neste år (som den har vært det i flere år nå) er å få ned antall bøker på skal lese-listen. Vanskelig, for det kommer jo så mange nye, spennende hele tiden …

På Kindlen skal jeg lese litt videre i Bye Bye Blondie av Virginie Despentes, som jeg virkelig liker, og begynne på Spadework for a Palace av László Krasznahorkai. Den er veldig kort, bare 96 sider, så regner med å få tid til en ny novelle i samlingen Liberation Day av George Saunders også.

Har nettopp begynt på lydboken Leave the world behind av Rumaan Alam (norsk tittel Legg verden bak deg).

Ønsker alle god helg og et fredelig, godt nytt år!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Veldig kjekt med seks stykker med terningkast seks, kjekt å ha litt planer langt framover, ønsker deg en god helg og godt nyttår :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeKaren PatriciaKirsten LundIngvild SBjørg L.Silje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeBeathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørg