I denne uken har jeg fått fullføre Leksjoner av Ian Mcwan, men ikke noe annet. Jeg leser også fortsatt slik er det også med deres barn av Nicolas Matheiu som forrige helg, har egentlig bare kommet 10- 20 sider videre siden sist. Denne helgen er andre adventshelgen og det er blitt betydelig kaldere i luften og begynner å ligne på desember måned mer og mer.

Hva leser du denne helgen ?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Nå som det nærmer seg jul, og det er kaldt ute, minusgrader og fint lys. Da er det fint å lese før man må være tilskuer på håndballkamp. Da passer det glimrende med "Run, Rose, Run", forfattet av Dolly Parton og James Patterson. Ikke verst, ikke best heller, jeg ser for meg at det er enkelte likheter med Partons eget liv, overfladisk, ikke ar noen av figurene nødvendigvis er henne. Jeg har også blitt ferdig med "Filledokka" av Daniel Cole, som jeg likte godt, men den har problemer på slutten med å få alt til å gå opp. Eller så var det kanskje bare en trøtt leser. Jeg håper at Ghulam Abbas historie "Gudfaren", fortalt til Kjetil Østli, blir bedre. God lesehelg, de tre imene som er igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kult at du også leser/har lest Parton og Petterson bok, den har også lest. Jeg likte den. Håper du får en god start på uken :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte historien, den var original og "partonsk" samtidig, men språklig og poetisk var den omtrent midt på treet, og jeg er veldig glad i Dolly Parton som låtskriver og sanger. Hun er ganske så likefrem, det ordet kom helt av seg selv da jeg trengte det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Åsne Seierstads siste bok, Afghanerne. Og så leser jeg "Tikkens jul" som julekalender parallelt med at jeg følger TV-serien for andre år på rad. Herlig historie.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvordan er den siste bok til Serierstad er den god? Kjekt med julekalender og en god historie. Ha en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke lest mer enn en tredjedel - har ikke hatt så mye tid, men liker den veldig godt. Skrevet på tradisjonelt Seierstad-vis med personlige historier fra tre afganere. Disse beretningene går alltid parallelt med god informasjon om Afganistans historie både før og det som skjer nå. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke blitt så mye lesing her heller.
Holder fortsatt på med de samme bøkene som forrige helg, pluss at jeg på øret har Spring av David Szalay. Har tidigere lest tre bøker av forfatteren, og likte to av dem veldig godt.
Når jeg blir ferdig med den, har jeg omsider tenkt å høre Juloratoriet som lydbok på originalspråket, innlest av forfatteren.

Riktig god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fint med noe som holder en stund og kjekt med lydbok, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Travel høst her og, med arbeider i hjemmet, så det har blitt lite lesing de siste par månedene. Nå har jeg såvidt startet på Drømmen om et tre, av Maja Lunde. Denne boken er den siste boken hennes i Klimakvartetten. Det er også en aktuell bok i den dystopiske lesesirkelen her på Bokelskere akkurat nå. Bare å henge seg med, vi har så vidt startet!

Ønsker alle en fin helg og en fin 2. søndag i advent :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Spennende med arbeid hjemme. Spennede og tusen takk for tips, ønsker deg en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I en travel høst med særlig fokus på jobb, fotball og politikk, har jeg likevel klart å lese ut boka Shuggie Bain av debutanten Douglas Stuart. Ei veldig god bok om mennesker i de mer semre bakgatene i Glasgow, og i ytterkantene. Litt av et liv han beskriver, Stuart. Boka anbefales på det varmeste!

Årets julegave til meg selv er i praksis diktanalyse! Erling Aadland har skrevet boka Dylan og Diktet, og det er selvsagt Bob Dylan han har lagt under lupen - vel å merke, sangtekstene hans som han kaller dikt. Det har han helt rett i! Dylan er en poet av høy kvalitet, så nobelprisen i litteratur var veldig fortjent. Aadland tar for seg de fleste sangene/diktene fra starten av på tidlig 60-tall, til og med fjorårets siste mesterverk. Har etter om lag 100 sider gjort flere oppdagelser, dvs forstått betydningen av både helhet og enkle tekstlinjer. PS: Han som er ekstremt god på å gjendikte Dylan til nynorsk, og som framfører dem selv, Tom Roger Aadland, er ikke i slekt med diktanalytikeren.

En strålende helg i litteraturens tegn, ønskes dere :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Shuggie Bain er brutal, rå , men samtidig en unik og veldig leseverdig bok i mine øyner, jeg vil også anbefale den. Ja enig med det i det du skriver. Praksis i diktanalyse, så spennende, masse lykke til med det. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka begynte jeg på Blodets bånd av Lars Saabye Christiansen, har lest ca halvparten, og må ærlig si at den ikke virker like bra som det jeg har lest før av LSC. Tenker likevel å lese den ferdig, får håpe neste bok blir bedre. God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hm så dumt at boken ikke er like bra, men jeg kjenner til at man leser mye av en forfatter og plutselig dukker opp et verk eller tre som ikke er på lik høyde med resten av andre bøker og forfatterskapet. Det er jo veldig bra du ønsker å fullføre, håper den blir bedre, god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogikaKaramasov11Agnete M. Hafskjold