Jeg synes denne vinklingen av en ikke så kjent faktisk historisk begivenhet var meget godt skrevet. Jeg må innrømme at jeg holdt på å legge vekk boken etter de første sidene for historien virket så traust. Det er jeg glad for at jeg ikke gjorde.

Kjærlighetshistorien i boken er forutsigbar men utrolig søt. Slutten kunne en vel ha spart seg for da det ble veldig Hollywood-glam preg over det hele. MEN SÅ med tanke på de grusomme hendelsene under krigsårene og den urettferd som ble utøvd over den jevne japaner i USA, så synes jeg også at det passer seg med en sukkerSØT kjærlighetshistorie, slik at boken ikke blir for sentimental, for horribel eller for BITTER. Derfor er også tittelen perfekt.

Språket i boken er lett og flytende, det er rett og slett en oversettelse som er god å lese. Historien fenget meg virkelig, jeg klarte ikke å legge fra meg boken fra side 89. Da var løpet kjørt for min del. Jeg må innrømme at jeg elsker slike historier. Spesielt da jeg har kjente til historien om interneringen av japanerne fra noen år tilbake. Jeg var nysgjerrig på å få vite mer og det synes jeg forfatter Jamie Ford kunne gi meg gjennom historien om Henry og Keiko.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Helt enig med denne....jeg hadde ikke store forventninger til den, men ble positivt overrasket. Hadde den i lydbok og både den "Bitter & Sweet" Romeo-Julie historien og det fine vennskapet mellom Henry og musikeren var godt å lytte til.Jeg synes dette med japanerne i USA og forholdet til kinesere, og vest-europeisk-avstammede amerikanere (for å si det slik) var veldig interessant. Og dessuten, det jeg ellers kjenner til fra gammel historie om fiendskapet mellom japanere og kinesere, kriger om landområder og rivalisering er et emne som er verdt å sette seg inn i....så slik synes jeg "Hotellet" var en veldig viktig roman. Et interessant tema ble også forholdet mellom Henry og faren, sørgelig hvordan "fedrenes synder" kan få betydning for barnas liv, barn som føler forpliktelser overfor foreldre og foreldre som skal "velmenende" påtvinge barna sine drømmer og idealer...mange viktige temaer som berøres på en varm og intelligent måte i denne romanen faktisk. Slutten kom kanskje litt brått på - det var som om forfatteren bestemte seg for at nå var det på tide å avslutte romanen. Men ganske OK det også. Angrer ikke på "gå-turene" med denne nei...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest "Hotellet.." fikk jeg/vi her på bokelskere anbefalt "Sneen på Sedertrærne" av David Guterson. Den tar også for seg den vanskelige situasjonen Kinesere, bosatt i USA, fikk under/etter andre verdenskrig. En tankevekkende og fin bok som anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den ble akkurat nevnt i min ledsesirkel her på nett også...så jeg har i hvert fall fått tak i DVD-filmen på den nå, skal se den snart. Gleder meg. For dette var jo interessant stoff som har kommet mer frem i lyset i de senere år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardIngeborg GConnielittymseAnineEvaTorill RevheimBård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHilde