Gulltransporten.
Forsvant gullet? er både en historisk roman som utspilles under andre verdenskrig og en nåtids spenningsroman som søker å avsløre fortiden gjennom en jakt på flyktige spor i nåtiden, nedfelt og skjult 75-80 år siden.
Har femti tonn gull vært på avveie fra april-dagene i 1940?
Under kampene i 1940 ble Norges Banks gullbeholdning på 50 tonn smuglet ut av landet under nesen på Wehrmacht og videre til sikkerhet over Atlanteren.
Elle kanskje ikke?
Åtti år senere oppdages falsk gull i New York-hvelvet til USAs sentralbank. Om det blir kjent kan avsløringen rokke ved verdens tillit til den amerikanske dollar. Men det er allerede lekket til en gruppe nynazister. De ekte barrene kan være bortgjemt et sted i Norge eller Sverige, og må spores opp i all hemmelighet i et kappløp med nynazistene.
Den unge US Treasury-agent Jay Ricci sendes til Sverige, nærmest i blinde, men får hjelp av Alec Henning, en norskamerikaner med tveegget ry og dunkel fortid som lever i selvpålagt eksil i den svenske hovedstaden.
Sporene til skatten må søkes i fortiden mens en dødelig katt-og-mus lek i Stockholms bakgater forflytter seg til Oslo og videre til den norske fjellheimen.
I 1940 får Peter Hagenmüller, en ung Abwehr-agent i Norge, et oppdrag som handler om gull. Gjennom krigsårene rives han mellom sin kjærlighet for norske Siri og sine plikter. En prekær balansegang kreves for å overleve. Men med det som han vet om gullet, kan han kanskje unngå å bli knust under krigens sluttfase i maktkampene blant Det tredje rikets eliter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryChristofferJarmo LarsenReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiTanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsa