Jeg holder fortsatt på å forkorte ned leselisten min, jeg er på bok seks av ti. Jeg har i går begynt på Nattsvermer av Katja Kettu finsk forfatter, synes det er veldig spennende tematikk hun har valgt om Finland og delvis spiller handling også i Sovjetunionen.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg leser Dekameronen av Giovanni Boccaccio, jobber meg gjennom bøker utgitt av Verdensbiblioteket, fortsatt god helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du hadde en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går sakte framover med Torgrim Eggens sin bok om Axel Jensen. Eller skal jeg si stødig..? Boka er tjukk, så det vil gå tid før jeg kan alt om Jensen :-) Leser nå slutten på boka Løpe Ulv av Kerstin Ekman. Anbefales alle som elsker god litteratur - som det er mange av!

Onsdag til og med søndag blir det nytt litteratursymposium i Odda. Hovedtemaet i år er A4. Har som vanlig tatt meg fri fra jobb ors-lør for å hjelpe til med alle mulige oppgaver. Og det blir nok en prat med noen av forfatterne i år også.

Ha en fortreffelig uke :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjekt med å lese sakte og stødig, det kan være fint for å få med seg detaljer og nyte boken ordentlig, tusen takk for anbefaling :). Håper du får en fin opplevelse med litteratursynposium i Odda :) Håper du får en fin søndag og god uke til deg også :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du skal ikke lese for å sluke, du skal lese for å se hva du kan bruke. Henrik Ibsen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nattsvermer er notert ned.Takk for tips.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare hyggelig med tips :) her i helgetråden er mye gode tips om gode bøker, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynte på Kerstin Ekmans siste bok, og ble ferdig nå. "Løpe ulv" er en fin bok. Forrige fredag måtte jeg avlive min egen hund, som var 13 år og skrøpelig, så vi ventet nok for lenge. Derfor ble jeg veldig glad for denne boka akkurat nå, men den har kvaliteter langt utover det. Dette avsnittet berørte meg spesielt: "Han løp. Han var lykkelig. Hunder med sitt korte, intense liv har alltid gitt meg glede. De vet ingenting om døden og heller ikke om utdøelse. De har fått meg til å forstå og føle deres glede i nuet. Gleden i å løpe Å være hjemme i store områder. Å finne vann". God helg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Akkurat ferdig med dette avsnittet. Fantastisk flott skrevet :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så utrolig trist å høre om hunden din kondolerer så masse. Hunder er flotte dyr og flott at boken kan gi deg trøst. Håper du får en god helg og fint sitat :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er blitt litt mer tid til bøker, og jeg har omsider lest ut Löpa varg av Kerstin Ekman, Fra Blokken av Jonas T Bengtsson og Seasons of Purgatory av Shahriar Mandanipour.

Skal begynne på en ny e-bok i dag, Tamarisk Row, debutromanen til den australske forfatteren Gerald Murnane som utkom i 1974. I en reportasje om ham i The New York Times i 2018, skrev Mark Binelli følgende: «A strong case could be made for Murnane, who recently turned 79, as the greatest living English-language writer most people have never heard of.» En hittil ukjent forfatter for meg, så spent på denne.

På øret har jeg to av forfatterne på langlisten til årets The National Book Award, begge debutanter: Den spennende romanen Shutter av debutanten Ramona Emerson med handlingen lagt til navahonasjonen i New Mexico. Hun er diné, som navahoene kaller seg og som betyr «folket». Og en novellesamling fra Alaska, Nobody Gets Out Alive – short stories – av Leigh Newman, som jeg begynte på i dag.

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Like du løpe varg? Du leser mye spennende ser jeg nok engang, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja absolutt. Den er en av de beste av de bøkene jeg har lest av henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
  1. oktober i dag og deilig høst. Jeg får snart besøk av søster med hund som skal være over til i morgen så skriver nå :). Jeg driver også med boklisteslanking men i motsetning til deg har jeg ca 200 å velge mellom! Nå er det Zora Neale Hurston: « Blikket var vendt mot gud» som jeg har begynt med og liker veldig godt etter 50 sider lest. Ellers leser jeg ennå barndomsminner fra Fredrikstad på 50-60 tallet, koselig denne.
    God lesehelg til de som har mulighet til det, jeg får nok ikke lest så mye…
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Høsten er veldig fin årstid, så utrolig hyggelig med besøk :) Jeg har egentlig over 40 på leselisten, men har valgt ut ti da så får jeg se om jeg får til mer en ti år. Men wow 200 da har du mye å se til ja. Veldig spennende med godt utvalg. Hørtes ut som en perfekt bok til helgen, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen avslutter jeg ferie, og på sakte vei hjem leser jeg Blodmåne, av Katrine Engberg. Dette er dansk krim, og er bok to om samme etterforskere. Også denne gangen et godt plott og interessant handling (så langt). Ønsker alle en fin helg, og en fin høstferie hvis man skal ha det!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bra med noe krim på høsten, tenker det nok gir ekstra høststemming å lese krim nå. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig leste jeg ferdig Halvbroren av Saabye, vet ikke helt hvorfor, men det tok virkelig sin tid. Syns boka var veldig bra, anbefales! I helga skal jeg begynne på Kafka på stranden av Murakami. God helg alle sammen!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Halvbroren har jeg ikke lest, men Saabye pleier å være en dyktig skribent etter mine lese erfaringer med han. Kafka på stranden likte jeg . Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

NorahEllen E. MartolAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise Selnes