Resultatet fra avstemningen i Lesesirkelen 2021 - valg av samlesingsbok Ev14

Blikktrommen av Günter Grass vant med 6 stemmer.

Da bruker vi en uke på å skaffe boken. Jeg lager en diskusjonstråd etter hvert.

De andre bøkene fikk følgende stemmer:

Labyrinter av Jorge Louis Borges fikk 5 stemmer
Hva nå lille mann av Hans Fallada fikk 4 stemmer
Uskyldens tid av Edith Warthon fikk 4 stemmer
Gjøkeredet av Ken Kesey fikk 3 stemmer
De elendige av Victor Hugo fikk 2 stemmer

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Hentet boka på biblioteket, men ser på den med beven…. Leste den for endel år siden, og husker for så vidt handlingen, men husker først og fremst all ondskapen i den. Håper en gjenlesing vil gi meg et annet syn på boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Erik Fosnes Hansen om Blikktrommen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er boka i hus - så jeg er klar :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å lese Blikktrommen. Jeg trengte riktignok dette puffet til å komme i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har henta eit eksemplar av «Blikktrommen» på biblioteket- men ser litt svart på å lese den- trass i at den vert nærmast kalla eit «litterært grunnfjell».
Boka eg har fått i hus er på ca 500 sider - med mikroskopisk skrift. Ser at det finst andre utgåver som er på ca 600 sider, men då sikkert lettare å lese.

Som fleire her har også eg ønsket å lese denne, men om eg får det til…det veit eg ikkje.
Trur eg seier at eg skal prøve…..Og til alle som har bestemt seg for å delta i felleslesinga seier eg Lukke til!

(oops…ser no at det er Lillevi som har brukt uttrykket «litterært grunnfjell» - håper det er ok at eg brukte det, Lillevi? Det er no eit godt uttrykk! )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg har fått samme bok som deg. Jeg ser ganske dårlig, så det kan bli utfordrende. Litt koselig med gammel bibliotek bok da, 23 registrerte lån fra 1961 til 1985, forhåpentlig noen etter dette også. At de fortsatt har den betyr vel at den er verdt å bruke tid på :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For all del, Hilda! Jeg har ikke monopol på dette uttrykket :-) Bare hyggelig at du har samme oppfatning.
Nå håper jeg inderlig ikke at det er en utgave med mikroskopisk skrift jeg har kjøpt. Det vil vise seg, var ikke oppmerksom på dette da jeg bestilte boken.

Ja, prøv å les den, og jeg ønsker lykke til - til oss alle!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil gjerne få være med på denne felleslesingen. «Blikktrommen» er en bok jeg i alle år har tenkt å lese, den hører med til et slags litterært grunnfjell, om jeg kan si det litt høytidelig. Glad for nå å få dette sparket til endelig å komme i gang, og for anledningen til å diskutere den med flere.

Jeg var så sikker på at boken fantes her i huset, men den var ikke å oppdrive. Jeg har derfor bestilt et eksemplar hos antikvariat.net (de har flere).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone H